Cum poți reduce costurile la energie electrică făcând alegeri „smart” în materie de electrocasnice

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

​Criza prețurilor la energie electrică îngrijorează tot mai mulți români, iar problema nu va dispărea prea curând. Una dintre explicațiile creșterii prețurilor la energie este că începând cu anul 2021, cererea a crescut mult prea repede față de ofertă. Un lucru e cert: consumatorul final plătește facturi tot mai mari, ceea ce îl îndeamnă să se orienteze către produse electrocasnice cu un consum scăzut de energie.

Tips and tricks pentru a reduce factura la energie Foto: LG Electronics

O analiză, realizată de Reveal Marketing Research, în iunie 2021, la comanda companiei LG, a relevat că românii sunt atenți la consumul de energie, acesta fiind cel mai important aspect pentru cei care achiziționeaza uscatoare de rufe. Aspectele ce tin de consumul de energie si cele legate de programele de uscare se regasesc in topul importantelor respondentilor (88%), urmand dupa aceastea, nivelul de zgomot (86%) si tehnologia de uscare (84%).

Consumatorii, arată studiul LG, sunt preocupați să facă alegeri smart în materie de electrocasnice. Cum facem o alegere smart? Ne uităm la etichetele produsului și la descrierea lui pe pagina producătorului, care ne pot răspunde la întrebările pe care le avem în acest sens:

  • Cât consumă mașina de spălat – ce eficiență energetică are pe scara de la A+++ pana la D?
  • Cum se transpune asta în consumul meu lunar de curent electric? Potrivit calculelor pe care mi le pot face, mai bine investesc acum într-un uscător cu eficiență A+++ decât într-unul cu eficiență B, pe termen lung putând face o economie considerabilă la consumul de energie.
  • Cât de protejat este mediul înconjurător atunci când folosim uscătorul de rufe sau mașina de spălat vase – există programe eco pe care le putem folosi pentru a reduce risipa de resurse?
  • Cât durează un astfel de program eco?
  • Ce tehnologii folosește aparatul și cum afectează acestea mediul?

Atât în contextul crizei prețurilor la energie de la nivel mondial, cât și ca parte din strategia sa de afaceri, LG și-a luat angajamentul ca până în anul 2030 să fie neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon și până în 2050 să treacă complet la energie regenerabilă.

Chiar și în acest moment, sustenabilitatea este complet integrată în dezvoltarea produselor LG.

Studiul LG a arătat că cel mai important aspect pe care l-au luat in considerare cei care au achizitionat deja un uscator de rufe, consumul de energie a reprezentat o pondere de 36% in randul acestora.

În contextul perioadei actuale, electrocasnicele care garantează un consum scăzut de energie și producătorii care își asumă angajamente de sustenabilitate climatică pot ajunge mai ușor în casele românilor, care au devenit tot mai preocupați de aceste aspecte atunci când iau decizia de cumpărare.

Tips and tricks pentru a reduce factura la energie

Achiziționează produse electronice și electrocasnice din gama superioară a eficienței energetice (A+++);

Cumpără becuri economice, eficiente energetic;

Nu lăsați becuri aprinse în camerele în care nu stai; nu lăsa încărcătoare în priză, dacă nu sunt conectate la un device (aici vorbim și de riscuri legate de incendii și scurtcircuit);

Nu lăsați televizoare sau alte aparate în priză în perioada concediilor sau atunci când sunteți plecați pe o perioadă mai lungă de timp de acasă; Setați la frigidere sau combinele frigorifice funcția de vacanță atunci când plecați de acasă pentru perioade mai lungi de timp;

Folosiți lămpile cu alimentare solară pentru iluminarea exterioară;

Folosiți, în spațiile adecvate, iluminatul pe bază de senzori de mișcare.

Gesturile mici pot face diferența

“Ne propunem să îi ajutăm pe clienții noștri, astfel încât să facă cele mai inteligente alegeri în materie de produse electrocasnice. Vasta experiență în domeniu a companiei LG Electronics ne ajută să le oferim soluții pentru o viață în care petrecem cât mai puțin timp pentru activitățile din gospodărie, să ne bucurăm de momentele în familie și să avem în același timp grijă de resursele planetei noastre. În ceea ce privește achiziția unui aparat electrocasnic sau înlocuirea acestuia, credem că este foarte important să citim cu atenție etichetele energetice și să alegem produse cât mai eficiente. Studiul nostru ne-a dezvăluit că și pentru consumatori este prioritar acest aspect. Aceasta confirmare ne bucură și ne încurajează să continuăm cercetarea și să dezvoltăm produse tot mai eficiente, în linie cu stilul de viață al clienților noștri”, a declarat reprezentantul LG Electronics Romania.

În ziua de azi, tot mai multe țări, organizații și chiar și branduri lucrează pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră pentru a salva plantele și animalele pe cale de dispariție și pentru a îmbogățiți biodiversitatea.

Marile companii și instituții pot face planuri la nivel global, însă oamenii obișnuiți nu au această posibilitate. Dar acțiunile mari pot începe cu gesturi mici: de la consumul de alimente ecologice, la reciclarea deșeurilor și cumpărarea unor pungi biodegradabile și până la alegerea conștientă a unor produse electrocasnice care oferă un consum redus de energie.

Cu pași mici, oamenii mari salvează planetă!

Articol susținut de LG

spot_imgspot_img