Ce trebuie să știi despre testul rapid comandat de la Ok Medical

Se știe deja că infecția cu noul coronavirus se face prin contact direct cu secrețiile sau picăturile eliberate de către persoanele infectate, eliberate prin strănut, tuse, vorbire. Ele pot fi direct inhalate sau inserate prin mucoase de către alte persoane, ori indirect prin atingerea unor suprafețe contaminate cu Sars-Cov-2. Perioada de incubație a acestuia variază în medie de la 1 la 14 zile (cercetările sunt încă în desfășurare).

Acum există și în țara noastră posibilitatea ca persoanele doritoare să se testeze singure acasă pentru a vedea dacă au contactat sau nu acest coronavirus ce a speriat întreaga omenire.

De la OK Medical se poate face testare pcr care evidențiază anticorpii IgM și IgG ce se produc în organismul uman când există sau a existat o astfel de infecție.

Testul oferit pe site-ul okmedical.ro este un test rapid imunocromatografic ce se aseamănă cu mult mai cunoscutele teste fulger pentru depistarea gripei sau ale evidențierii unei sarcini.

Imunocompetența ne arată statusul imunitar

Nu este nevoie de un cadrul medical pentru efectuarea respectivului test covit-19.

Cu doar una-două picături de sânge puse pe o plăcuță special tratată, se poate citi rezultatul, ce apare sub forma unor liniuțe.

În prezența anticorpilor lgM apare o linie în zona T1, lucru care înseamnă pozitivitate la coronavirus, la fel și dacă există anticorpi de tip lgG  care sunt evidențiați în zona din dreptul liniei T2.

Dacă proba de sânge nu conține anticorpi IgM și/sau  lgG, liniile din zonele T1 și T2 nu apar, iar testul este negativ.

Trebuie totuși ca să apară o linie de control pe test chiar și dacă este vorba de o persoană sănătoasă. Aceasta care are rolul de a certifica faptul că omul ce își face testul a adăugat un volum suficient de sânge și reactiv pe plăcuța de evidențiere și că a pus dispozitivul medical amintit pe o suprafață plană pentru ca reacția să se desfășoare corect, în consens cu indicațiile producătorului.

O mențiune foarte importantă: fiind vorba de un test serologic, ce evidențiază anticorpii, nu virusul în cauză, el nu dă rezultate corecte în primele zile de la infectare, ci mai degrabă după 7 – 10 zile.

Ce conține kitul de testare serologică oferit de Ok Medical?

– o casetă de test covid-19;

– instrucțiunile de utilizare;

– o soluție tampon;

– o pipetă;

– un ac de unică folosință.

Mai sunt necesare următoarele materiale (care nu sunt incluse în trusa de testare):

– un ceas sau un cronometru (este bună și o aplicație pe smartphone);

– un recipient pentru colectarea eșantioanelor după utilizare;

– o pereche de mănuși de unică folosință (necesare după ce se prelevează picăturile de sânge destinate testării).

Informații despre testarea rapidă pentru covid-19

Înainte de a proceda la efectuarea procedurii de testare propriu-zise, este foarte important să se citească cu atenție instrucțiunile de utilizare.

Mai mult decât atât, este bine a se urmări pe site-ul okmedical.ro și un scurt videoclip unde un medic cunoscut îți arată toți pașii pe care urmează ca să-i parcurgi până la obținerea rezultatului.

Caseta de testare trebuie păstrată în ambalajul sigilat până la utilizare. Nu se face testul dacă el este deteriorat sau sigiliul rupt. Caseta respectivă nu se reutilizează, fiind de unică folosință. Tocmai de aceea, informează-te cât mai bine înainte de a-ți efectua autotestarea, pentru că ea trebuie reușită din prima încercare.

Mai mult decât atât, chiar dacă testarea se face acasă, trebuie ca spațiul respectiv să fie unul perfect igienic, “ca de spital”. Nu se consumă alimente, băuturi și nu se fumează în zona în care se efectuează procedura în cauză, deoarece se poate denatura rezultatul final.

Nu se amestecă și nu se schimbă între ele probe diferite.

Testarea se face doar după spălarea și dezinfectarea mâinilor cu multă atenție.

După efectuarea testului: se curăță cu atenție substanțele scurse folosind un dezinfectant pe bază de clor și nu se lăsa componentele folosite la îndemâna copiilor.

Mai trebui spus și că toate probele trebuie considerate potențial periculoase și de aceea se vor manevra ca orice altele purtătoare de agenți patogeni, motiv pentru care necesită a fi eliminate într-un recipient corespunzător destinat deșeurilor medicale, nu la întâmplare.

Vrei și tu un astfel de test pentru covid-19 la un preț bun? Ia-l acum pe de site-ul okmedical.ro!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *