VIDEO Imagini direct din șantier de pe loturile de autostradă cu „60% șanse de deschidere” anul acesta: „E prima zi de asfalt pe Lotul 2” – Infrastructura_Articole

Două tronsoane de autostradă de circa 41 de km au „60% șanse„ să fie deschise anul acesta, după cum recunoștea șefa de la Drumuri, Mariana Ioniță, într-un interviu acordat HotNews.ro. Oficial, termenul asumat de constructori este 30 noiembrie. Într-o vizită făcută acum pe șantierul autostrăzii A10 Sebeș – Turda, Loturile 1 și 2, șefa de la Drumuri a verificat dacă mobilizarea promisă de constructori chiar există și pe teren.

VIDEO – A10 Sebeș – Turda – Lotul 1


Lotul 1 – 17 km – de la intrarea pe autostradă de la Sebeș până la Pârâul Iovului (km 0+000 – km 17+000)
Constructor: Impresa Pizzarotti
Contract: semnat în 2014
Stadiu fizic / stadiu financiar (aprilie 2020): 84,6% / 71,48%

Constructorul de pe acest lot, Impresa Pizarotti, anunța înainte de Paște că termenul de finalizare a lotului rămâne 30 noiembrie 2020. DRDP Cluj avertiza însă că, dacă firmele de construcție nu vor lucra în două schimburi, volumul lucrărilor rămase de executat va face imposibilă deschiderea în acest an.

„Le-am spus constructorilor că este vital ca acest proiect să se închidă – nu mai avem posibilitatea susținerii financiare a unui proiect care intră de ani de zile prin toate bugetele. Mă uit și pe mobilizarea pe care o au constructorii. Pe Lotul 1 fără o mobilizare minimă de circa 500 de persoane și câteva sute de utilaje nu au cum să termine”, declara în urmă cu o săptămână Mariana Ioniță.

VIDEO – A10 Sebeș – Turda – Lotul 2

Lot 2 – 24,3 km -Alba Iulia Nord – Aiud
Constructor: Aktor
Contract: semnat în 2014
Stadiu fizic / stadiu financiar (aprilie 2020): 65,30% / 52,12%

„Lucrurile încep să meargă în sfârșit bine, sunt pe făgașul normal, în așa fel încât să recuperăm din pierderile de timp acumulate„, a spus pe șantier șefa de la CNAIR.

„E prima zi de asfalt astăzi pe lotul 2 și îmi place cum arată. Echipa care lucrează este o echipa de profesioniști, de-abia ieșiți din carantină. Au venit din Grecia. De acum suntem la mâna constructorului, noi facem tot ce putem, să-i ajutăm cu finanțarea și cu simplificarea procedurilor noastre, de reducere a termenelor de aprobare”, a mai declarat în șantier directorul de la CNAIR, Mariana Ioniță.

Vezi și:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *