Ce trebuie să știi despre vaping și țigările electronice

Te-ai săturat în final de țigările obișnuite și cauți o variantă mai sănătoasă? Sau nu vrei să te lași de fumat, dar simți totuși nevoia să scapi de mirosul neplăcut de tutun care deja pare să fi devenit parte a personalității tale? Dacă răspunsul la cel puțin una dintre aceste întrebări este afirmativ,  atunci te vei bucura să afli că avem și o soluție pentru tine: țigara electronică. Citește acest material pentru a afla cele mai important amănunte despre vaping și dacă acesta ți se potrivește. 

Ce este vaping-ul, sau vapatul? 

Țigara electronică mai este denumită și vaporizator sau dispozitiv de vapat de către comunitatea care se bucură de aceste dispozitive, deoarece ele sunt mult mai evoluate decât țigările electronice tradiționale. Acestea constau într-un dispozitiv electronic folosit pentru vaporizarea unui lichid bazat pe propilen glicol și glicerină vegetală, adesea aromatizat. Apropo de arome, există mai multe tipuri de lichid pentru țigara electronică, chiar și cu nicotină pentru cei care nu doresc să renunțe ea. 

Există mai multe modele de țigară electronică

Cigalike

Cel mai vechi model, Cigalike, așa cum spune și numele, a fost conceput pentru a semăna cât mai mult cu o țigară tradițională. Deși acest model pare foarte atrăgător pentru fumătorii înrăiți, are și câteva dezavantaje: autonomie scăzută a bateriei și producție minimă de abur. Nu este cea mai bună soluție dacă ești în căutarea unui produs care să te ajute să renunți la fumat. 

Tube Mod

Mult mai mare decât modelul mai sus menționat, Tube Mod are o formă cilindrică și își trage denumirea de la modificările aduse. Este un model foarte eficient ce încorporează o baterie de mare capacitate, ce poate fi și detașabilă, pentru a permite o utilizare pe zi. Tubul care permite modificări îți pune la dispoziție diverse setări care îți permit să reglezi intensitatea, calitatea și cantitatea de vapori pentru a se potrivi la fix cu nevoile tale. Avantajul acestui dispozitiv este tocmai posibilitatea de a schimba atomizorul și de a personaliza și varia experiența vapării. 

Box Mod

Acest tip de dispozitiv beneficiază de același principiu de funcționare ca în cazul dispozitivul mai sus menționat, diferența fiind forma pătrată sau dreptunghiulară. Pare ca în ultima vreme a început să înlocuiască modelul cu tub și datorită posibilității de a utiliza baterii detașabile pentru a crește autonomia țigării electronice. Din start modelul Box are baterii cu o capacitate mai mare ce permit utilizarea pentru o mai lungă durată între utilizări, făcându-l o variantă mai la îndemână pentru utilizatorii frecvenți. 

Pod 

De departe Pod-ul se aseamănă cel mai tare cu cigalike, dar nu reproduce forma țigării tradiționale. Este foarte ușor de transportat în buzunar datorită formei sale de stick USB și este semnificativ mai potrivit pentru difuzia nicotinei sau producerea de vapori decât cigalik. Totuși, dimensiunile reduse prezintă dezavantajul de a necesita încărcări regulate, autonomia fiind foarte limitată. 

Avantaje ale vapatului

Câteva dintre avantajele covârșitoare ale vapingului sunt:

  • Lipsa mirosului neplăcut care intră în haine și se impregnează pe mâini și în respirație. Țigara electronică are chiar un miros plăcut ce va atrage compania.
  • Efecte reduse asupra sănătății. Față de țigara tradițională, cea electronică este mult mai sănătoasă. Este adevărat că există anumite lichide ce pot avea substanțe dăunătoare, dar majoritatea mărcilor cunoscute sunt extrem de sigure. Vapatul nu duce la decesul fumătorului ca în cazul țigării clasice. 
  • Ai parte de diversitate în alegerea aromelor, variind de la arome mentolate și fructate până la cele de desert.  
  • Te poate ajuta să te lași de fumat prin dozarea și eliminarea treptată a procentajului de nicotină consumat . 

Tu când vei încerca țigara electronică? 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *