Ce Trebuie să Știi Înainte de a Cumpăra un Topper Pentru Saltea?

După o zi încărcată și obositoare, atunci când ne culcăm, ceea ce ne dorim este să ne simțim complet în largul nostru, să ne relaxăm și să ne adâncim în confort suprem. Totuși, o saltea veche sau o saltea prea fermă ne pot împiedica să avem parte de un somn odihnitor. 

Pentru a beneficia de un somn confortabil, soluția ar fi aceea de a achiziționa un topper pentru saltea, care se potrivește nevoilor personale. Când vine vorba de achiziționarea unui topper, materialul de umplutură, construcția și fermitatea sunt principalele aspecte care ar trebui luate în considerare. 

Ce beneficii oferă un topper pentru saltea?

Cele mai multe toppere pentru saltea sunt adesea folosite pentru a compensa eventualele deficiențe ale saltelei. Dacă simțiți că ceva nu este în regulă cu salteaua actuală, sunt șanse foarte mari ca un topper de înaltă calitate să rezolve unele neplăceri, printre care:

Salteaua este prea călduroasă. Dacă simțiți că aveți un somn încins mai ales în timpul verii, iar asta vă provoacă disconfort, anumite toppere vă pot ajuta să dormiți într-un mediu mai răcoros. Unele modele de toppere sunt prevăzute cu perforații minuscule plasate strategic peste tot, ceea ce permite respirabilitate maximă. Un astfel de topper contribuie la eliminarea căldurii din mediul de dormit, astfel încât să aveți parte de un somn mai confortabil.

Salteaua este prea răcoroasă. Un topper pentru saltea fabricat din lână poate spori căldura, oferindu-vă un mediu de dormit mai călduros în nopțile reci de iarnă. De asemenea, un topper de saltea din lână sporește și mai mult confortul, nu doar nivelul de căldură. 

Salteaua este prea moale. În timp, majoritatea saltelelor încep să se lase și să își piardă forma. O modalitate de a reconstrui structura și de a pune capăt disconfortului de a dormi pe o saltea lăsată constă în aplicarea unui topper gros. Un topper pentru saltea din spumă poate adăuga o adâncime de cel puțin 5 cm la salteaua lăsată, ceea ce contribuie la durata de viață a saltelei, dar totodată oferă suportul de care au nevoie spatele și gâtul. 

Saltea prea fermă. Dacă considerați că salteaua este prea fermă și asta vă provoacă disconfort în timpul somnului, un topper din spumă sau pene vă poate oferi un suport confortabil, moale și amortizat, oferindu-vă totuși suficient sprijin pentru gât și spate.

Deși topperul pentru saltea nu reprezintă soluția completă pentru o saltea veche sau de slabă calitate, poate fi o modalitate accesibilă de a prelungi durata de viață a saltelei existente. 

Cum să alegeți tipul potrivit de topper pentru saltea?

În prezent, gama de toppere pentru saltea este deosebit de extinsă și diversificată, cuprinzând modele realizate din materiale diferite, de la lână, spumă și până la pene. Ceea ce este cel mai important este să achiziționați un topper care să corespundă cerințelor personale, iar materialul joacă un rol critic. 

Toppere din spumă cu memorie

Confortul și suportul sunt caracteristicile principale ale spumei cu memorie. Saltelele și topperele din spumă cu memorie se mulează în jurul corpului și ajută la distribuirea uniformă a greutății corporale. Când vă ridicați, suprafața din spumă cu memorie revine la starea sa inițială. De obicei, topperele din spumă cu memorie sunt fabricate din spumă poliuretanică, asta însemnând că topperul poate emana un miros distinct. 

Totuși, este ideal pentru persoanele care au un somn agitat și se întorc pe o parte și pe alta pe tot parcursul nopții. Dacă aveți o saltea fermă, un topper din spumă cu memorie vă va oferi moliciunea și amortizarea de care aveți nevoie, deși este foarte călduros și s-ar putea să vă încingeți.

Topper din spumă cu memorie din latex

La fel ca topperul din spumă poliuretanică, și topperul cu spumă cu memorie din latex se mulează pentru a se potrivi corpului, sporind confortul în timpul somnului. Totuși, un topper din latex nu este atât de călduros, deoarece este prevăzut cu perforații microscopice care permit disiparea căldurii. Oferă același nivel de susținere ca un topper din spumă cu memorie, dar fără căldura incomodă. 

Topper din pene

Topperele pentru saltea cu umplutură din pene sunt incredibil de moi. Totuși, oferă puțin sprijin corpului, așa că nu sunt recomandate celor care au nevoie de o amortizare fermă în timpul somnului. Mai există și alte dezavantaje ale topperelor din pene. În primul rând, necesită curățare chimică, apoi penele pot ieși prin țesătură și, de asemenea, acestea pot conține alergeni. Pentru un somn răcoros și cu un plus de sprijin, topperele cu pene nu sunt indicate. 

Topper din polifibră

Adesea, topperele din polifibră sunt cel mai puțin costisitoare. Sunt realizate dintr-o umplutură de fibre sintetice, asta însemnând niveluri scăzute de confort și susținere. Topperele din polifibră au în interior grupuri de fibre care reușesc totuși să ofere saltelei o amortizare minimă. Din păcate, topperele din polifibră nu rezistă foarte mult timp, deoarece umplutura se comprimă destul de repede. De asemenea, nu pot asigura un somn răcoros, deoarece aerul fierbinte rămâne captat în mediul de dormit, în loc să se disipe. 

Crearea mediului ideal de somn începe cu patul nostru, iar un topper pentru saltea poate acoperi deficiențele saltelei și ne poate oferi confortul, susținerea și nivelul de căldură de care avem nevoie.

Sursa photo: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *