Cum Poți să Înveți Artă din Cărți?

0

Atunci când spui cuvântul artă te încadrezi într-un domeniu destul de vast. Arta poate să cuprindă mai multe, cum ar fi pictură, desen, muzică, sculptură, fotografie și chiar dans sau literatură. Sa fii artist înseamnă în primul rând să simți cu sufletul ceea ce faci și în ceea ce îți transpui gândirile și trăirile. Indiferent ce tip de artă alegi să faci, sau ce tip de artă alegi să admiri, este la fel de fascinant.

Care sunt cele mai potrivite locuri în care să mergi atunci când dorești să admiri arta?

În funcție de ce anume dorești să admiri trebuie să știi că sunt diferite modalitățile de a admira anumiți artiști și anumite piese de artă. Dacă îți place pictura atunci află că poți să vizitezi diferite expoziții și diferite muzee în care poți admira picturi ale celor mai renumiți pictori. De asemenea, poți să găsești reprezentări ale acestor opere de artă în diferite cărți de artă de la Books Express

Dacă domeniul tău preferat este muzica atunci îți recomandăm să participi la concerte, la diferite opere sau operete, unde poți admira cei mai buni artiști și vocile lor. Pentru iubitorii de literatură recomandăm cercurile de lectură, acolo unde te poți întâlni cu alți pasionați și poți să dezbați subiecte interesante despre cele mai mari opere de artă ale literaturii. Arta poate fi un domeniu interesant și dacă dorești să investești în el. 

A-ți achiziționa piese de artă scumpe este o metodă foarte bună de a investi în ceva ce știi că nu se va devaloriza în timp. Colecționarii împătimiți nu lipsesc de la licitațiile unde sunt incluse piese de artă cunoscute.

Ce trebuie să faci ca să fii un artist desăvârșit?

Dacă și tu îți dorești să creezi opere de artă trebuie în primul rând să ai talent. Chiar dacă poate fii deranjant pentru anumite persoane să audă asta, dacă nu există talent nu prea ai ce să cultivi în sensul de a deveni artist. Apoi, pe lângă talent, este nevoie de muncă. Ceea ce înseamnă că trebuie să înveți cum se poate produce artă, pentru că fiecare dintre arte, fie că vorbim despre pictură, despre muzică, sau despre literatură, etc. are la bază o știință. 

În pictură, de exemplu, trebuie să știi cum să aplici anumite nuanțe, unde și cum să obții accentele pe care le dorești pentru a da expresivitate lucrării, etc. Apoi în muzică este necesar să cunoști de la notele muzicale la felul în care acestea trebuie cântate pentru a obține ceva melodios. Și tot așa putem vorbi despre fiecare artă în parte. 

Te poți înscrie la cursuri de specialitate, acolo unde profesori și artiști consacrați te pot îndruma în a deveni cât mai bun în alegerea ta. Însă poți să îți achiziționezi niște cărți de unde poți studia toate detaliile și de unde poți afla secrete pe care trebuie să le urmezi pentru a deveni artist.

Ce cărți trebuie să existe în biblioteca unui pasionat de artă?

Artist sau pasionat de artă, știi foarte bine că și domeniul acesta este unul în continuă schimbare. Diferența față de alte domenii ar fi aceea că ceea ce a fost creat în trecut, în domeniul artei, nu își pierde din valoare, ba chiar devine tot mai valoros cu timpul. Dacă dorești să devii și tu artist și să lași o amprentă a existenței tale este necesar să studiezi, și iată că există anumite cărți care nu ar trebui să lipsească din biblioteca nici unui artist începător. 

Una dintre aceste cărți este Living and sustaining a creative life: Essays by 40 working artists editată de Sharon Louden, o carte care îți oferă o serie de povești de viață ale unor artiști, astfel încât îți va fi simplu să știi de ce anume te-ai putea împiedica în ascensiunea ta. Catching the big fish: meditation, consciousness and creativity de David Lynch este o carte care te învață cum să creezi artă, însă nu la modul practic. 

Poate că de multe ori admiri o operă de artă și te întrebi cum a ajuns artistul să obțină asta, de unde îi vin ideile. Ei, această carte te ajută să atingi nivelul de echilibru interior care este necesar pentru un artist. Creative Block de Danielle Krysa este o carte în care îți este explicată strategia a 50 de artiști atunci când fac operă de artă și modalitățile acestora de a trece peste anumite blocaje, fizice sau emoționale, care i-ar împiedica să obțină piese de artă. 

O altă carte care te ajută să devii un artist, atunci când poate tu nu ai încredere în tine și te gândești că nu este un domeniu în care ai reuși, este Taking the leap: building a career as a visual artist (The insider’s guide to exhibiting and selling your art). Această carte este bine să stea la îndemâna ta și să o răsfoiești din când în când, mai ales când ai dubii în privința talentului tău.

Sursa photo: pikwizard.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *