Cel mai bine vândut ziar din Europa înlocuiește o serie de locuri de muncă cu inteligență artificială / Care sunt primele posturi vizate

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Tabloidul german Bild, cel mai bine vândut ziar din Europa, și-a anunțat angajații că intenționează să înlocuiască o serie de locuri de muncă editoriale cu inteligență artificială și că anumite job-uri „nu vor mai exista așa cum există astăzi”, potrivit The Guardian.

Bild angajează inteligență artificială și va renunța treptat la ediția tipărităFoto: Ifeelstock | Dreamstime.com

Ziarul „din păcate, se va despărți de colegii care au sarcini care în lumea digitală sunt îndeplinite de inteligența artificială și/sau de procese automatizate”, se spune într-un email trimis către personal de cel mai mare editor media din Europa, Axel Springer SE.

Acesta a precizat că rolurile unor „editori, personal de producție tipografică, subeditori, corectori și editori foto nu vor mai exista așa cum există astăzi”, potrivit e-mailului, citat de ziarul rival Frankfurter Allgemeine.

Trece de la ziare tipărite la 100%

Separat, AFP notează că Bild va elimina câteva sute de locuri de muncă și o treime din edițiile sale regionale din întreaga țară, ca parte a tranziției sale digitale. Compania va elimina 200 de locuri de muncă în domeniul editorial, al publicării și al vânzărilor în toată Germania și va reduce numărul de ediții locale de la „18 la 12″, potrivit unei surse France Presse.

„Schimbările structurale actuale duc la reducerea locurilor de muncă. Ne îndepărtăm de produse, proiecte și moduri de a face lucrurile care nu vor mai fi niciodată profitabile”, a explicat conducerea într-un e-mail trimis luni dimineață angajaților grupului.

De la începutul anului, compania s-a angajat într-o strategie 100% digitală, cu scopul final de a pune capăt ediției pe hârtie a acestui cotidian. În februarie, proprietarul tabloidului, puternicul grup media german Axel Springer, și-a anunțat intenția de a reduce tirajele titlurilor sale emblematice Bild și cotidianul conservator Die Welt și de a reduce numărul de locuri de muncă în cadrul acestei strategii.

Grupul a susținut, de asemenea, că anumite locuri de muncă, în special în domeniul punerii în pagină și al corecturii, vor fi în curând depășite de inteligența artificială și de automatizarea celor mai repetitive sarcini. Cu toate acestea, Bild a declarat că va face „tot posibilul pentru a evita concedierile obligatorii”.

Bild este cel mai citit cotidian din Germania, o țară cu 83 de milioane de locuitori, și spune că are un tiraj de aproape 1,7 milioane de exemplare pe zi. Pentru a contracara scăderea veniturilor și a numărului de cititori al ziarelor tipărite, grupul a investit masiv în ultimii ani în digital și multimedia.

(foto articol: © Ifeelstock | Dreamstime.com)

spot_imgspot_img