Cele mai bune 3 metode de a economisi bani fără să renunți la ce-ți place în același timp

0
1

Inflația îți dă bătăi de cap și valurile constante de scumpiri te-au acaparat? Simți că nu mai poți face noilor prețuri și că nivelul tău de trai a scăzut? Angajatorul nu-ți oferă un salariu care să acopere măcar rata inflației si simți că nu-ți mai poți permite nimic? Ei bine, chiar dacă poate fi destul de dificil câteodată, nu este imposibil să combați această situație cu ajutorul unor anumite practici. Acest articol ți-a pregătit câteva metode simple, dar eficiente prin care ai putea face asta, așadar urmărește-l în continuare pentru a te putea bucura în continuare de lucrurile care îți plac.

Iată cum să-ți permiți în continuare ce vrei fără ca inflația să-ți pună bețe în roate

  1.     Caută reduceri și promoții

Deși poate părea greu de realizat, să găsești reduceri și oferte avantajoase nu este atât de complicat pe cum ți-ai fi închipuit, deoarece foarte multe magazine introduc promoții periodic. Cum faci asta? Este nevoie, într-adevăr de puțin research și analiză de piață pentru a putea identifica magazinele ce au astfel de oferte, însă dacă îți dorești cu adevărat să salvezi bani, toată această muncă va merita.

Abonează-te la newsletter-ul unei companii, deoarece acolo vei putea afla mai ușor de aceste reduceri de preț și poți avea acces la anumite oferte față de oamenii care nu sunt abonați. Altă metodă este să-ți faci card de cumpărături din locurile unde obișnuiești să cumperi, deoarece și în felul acesta poți beneficia de anumite oferte avantajoase. 

  1.     Cumpără lucruri second hand

În cazul în care nu ai mai făcut asta până acum și privești această practică cu reticență, află că foarte mulți oameni o fac, iar „second hand” nu înseamnă neapărat „calitate inferioară”. Din contră, poți găsi foarte multe lucru la mâna a doua ce arată și funcționează impecabil doar că la un preț extrem de bun. De cele mai multe ori, poți găsi obiecte de firmă chiar nepurtate sau nefolosite, mult mai bune decât cele expuse în vitrinele magazinelor care le umflă nejustificat prețurile. Spre exemplu, dacă ești în căutarea unui PC mai performant decât cel actual și nu-ți permiți unul nou poți apela cu încredere la calculatoarele second pe care le poți regăsi pe site-ul celor de la Interlink.ro. În felul acesta vei avea parte de ce ți-ai dorit la un preț accesibil și randament mare.

  1.     Rezervă din timp

Deoarece și vacanțele sunt pe lista de dorințe a oricărui om, există o soluție chiar și în această situație. Când vine vorba de bilete de avion și cazări, cel mai bine este să-ți planifici vacanța și să rezervi totul din timp, chiar și cu 6 luni înainte. De asemenea, poți renunța la cazarea clasică la hotel și poți încerca un Airbnb care este mult mai ieftin și accesibil din toate punctele de vedere. Nu în ultimul rând, stabilește-ți un buget înainte pe care să încerci să nu-l depășești și consultă restaurantele și obiectivele turistice din zona pe care urmează să călătorești, iar apoi fă o listă cu cele care crezi că sunt mai avantajoase și vizitează-le.

   În concluzie, scumpirile nu sunt neapărat un capăt de lume, ci au și o parte bună. Acestea te pot învăța cum să devii o persoană mai cumpătată și răbdătoare, care apreciază mai mult lucrurile mici pe care le are. Nu uita, te poți bucura în continuare de ce îți place cu ajutorul unui mic research!

 

Sursă foto: Pixabay.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here