Medalii de aur, argint și bronz obținute de elevii români la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică 2022

0

Elevii români au obținut mai multe medalii de aur, argint și bronz la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică, desfășurată în acest an la Kutaisi, în Georgia.

Elevi români medaliați la Olimpiada Internațională de Astronomie și AstrofizicăFoto: Facebook/ Sorin Mihai Cimpeanu

Anunțul a fost făcut marți seară de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook, în care salută „performanța deosebită” a elevilor români.

„Felicitări triplului campion, Vlad-Ștefan Oros (Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara), pentru medalia de aur absolut și pentru titlul de cel mai bun concurent european! Vlad a mai obținut anul acesta, în numele României, o medalie de aur la Olimpiada Internațională de Fizică și locul 2 la nivel mondial, precum și o medalie de argint la Olimpiada Internațională de Lingvistica”, anunță Cîmpeanu.

„Felicitări, în egală măsură, dublului medaliat cu aur, Andrei-Darius Dragomir (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București)! El a mai obținut anul acesta, în numele României, o medalie de aur la Olimpiada Internațională de Fizică”, continuă el.

„Felicitări şi celor trei elevi români medaliați cu bronz: Răzvan-Mihail Ciurescu, Răzvan-Gabriel Marcu și Vladimir George Necula (toți 3 de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București)! Răzvan-Gabriel Marcu a mai obținut anul acesta, în numele României, o medalie de aur la Olimpiada Internațională de Fizică”, potrivit lui Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației felicită de asemenea și a doua echipă românească participantă la olimpiadă, compusă din următorii elevi:

  • Traian Rareș Tuș (Colegiul Național „Gh. Șincai” din Baia Mare) – medaliat cu argint;
  • Mendel Mendelson (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București) – medaliat cu bronz;
  • Mihai Bogdan Ciocarlan (Colegiul Național „Gh. Murgoci” din Brăila) – medaliat cu bronz;
  • Teofil Voicu (Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca) – mențiune;
  • Andrei Dragoș Sirghi (Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava) – mențiune;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *