Cele mai bune echipamente frigorifice

Refrigerarea alimentelor este cea mai buna modalitate de a le prelungi valabilitatea, dar si de a le proteja de elementele daunatoare precum insecte, caldura sau murdarie. Sa luam de exemplu o gelaterie – fara o vitrina frigorifica marfa s-ar topi si ar deveni incompatibila cu consumul uman. Investind in vitrine frigorifice , antreprenorii si patronii care detin cofetarii si alimentare, pot oferi cleintilor cea mai buna experienta, iar marfa va fi intotdeauna impecabila.

Vitrinele frigorifice sunt unitati frigorifice concepute pentru a expune si pastra aperitive, feluri de mancare reci, deserturi sau bauturi la o temperatura scazuta. Acestea se gasesc de obicei in supermarketuri, magazine alimentare sau cantine hoteliere, deoarece sunt foarte simple, dar se adapteaza la utilizari si afaceri multiple. 

Vitrinele frigorifice de care veti avea nevoie pentru viitorul dvs. restaurant, tip bufet, trebuie sa fie concepute pentru a pastra mancarea intre 7 C si 10 C, timp de aproximativ doua ore, care este de obicei durata serviciului. In ceea ce priveste forma lor, modelele verticale cu rafturi le vor permite clientilor sa ia mancare direct din interior intr-un mod simplu si accesibil. Cu aceasta, veti obtine doua beneficii evidente: 

• facilitarea serviciului;

• intretinerea igienei. 

Cand trebuie sa alegeti cea mai buna vitrina frigorifica, va puteti intreba care este cel mai recomandat dintre diferitele tipuri care exista. Mai jos veti gasi o clasificare a vitrinelor frigorifice, in functie de sistemul lor de refrigerare:

1-Vitrine de racire statice: genereaza aer rece in gratarul intern si vine in contact direct cu alimentele. Vitrinele de racire statice mentin un nivel bun de umiditate, dar prezinta diferente termice clare intre rafturile superioare si inferioare. Sunt foarte practice pentru conservarea carnii proaspete si preparate.

2-Vitrine frigorifice ventilate: acest tip de vitrine frigorifice produce aerul rece in partea sa interna si il distribuie prin camera prin intermediul unei centuri de ventilatie, atingand temperaturi cuprinse intre -1 C si 5 C. Sunt cele mai utilizate in restaurantele tip bufet, deoarece mentin temperatura produselor congelate si ambalate, a carnatilor sau a produselor lactate. 

3-Vitrine frigorifice ventilate duble: doriti sa includeti un meniu de inghetata in bufet? Aceste vitrine sunt solutia! Aceste echipamente sunt create pentru a functiona la temperaturi scazute, atingand -14 C cu o mare uniformitate termica. 

4-Vitrine frigorifice semistatice: prin combinatia lor de tehnologie ventilata si statica, aceste vitrine racesc mancarea si o impiedica sa se usuce datorita rotatiei ventilatorului care elimina aerul. In ele este posibila depozitarea alimentelor proaspete sau ambalate in mod indistinct. 

Aceste echipamente frigorifice trebuie achizitionate strict de la furnizori de incredere, care comercializeaza echipamente de la branduri renumite. O vitrina frigorifica de calitate va oferi cea mai buna experienta si va fi de lunga durata. Desi la inceput poate sa para o investitie mare, pe termen lung costurile vor fi amortizate, iar investitia va fi 100% profitabila.

Cele mai bune vitrine frigorifice sunt echipate de geamuri special concepute care rezista la impact, iar aluminiul este cel mai bun material, deoarece poate fi curatat usor si este igienic!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *