Cele mai intense şi spectaculoase meciuri de la Superbowl din toate timpurile

meciuri-intense-si-spectaculoase-superbowl

A venit timpul să te relaxezi şi nu ştii ce să faci? Poate că jocurile de noroc sunt la ordinea zilei pentru tine şi vrei să încerci ceva nou? Nicio problemă, ai de unde alege! O sugestie ar fi să îţi încarci timpul cu cele mai tari meciuri de la Superbowl Află mai multe detalii despre cele mai tari evenimente mai jos.

Pittsburgh Steelers vs Dallas Cowboys (Superbowl 13)

Înainte de a începe, îţi sugerăm să citeşti cât mai multe informaţii despre jocurile tale de noroc preferate pe jocpacanele.ro. Află detalii noi, ce bonusuri poţi lua şi multe alte lucruri interesante. Acum că ştii asta, este momentul să ne reîntoarcem. Pittsburgh Steelers vs Dallas Cowboys este al 13-lea meci de fotbal american în prestigioasa confruntare din Superbowl care şi-a lăsat amprenta asupra fotbalului profesionist american. Se întâlneau 2 echipe fanion din campionat antrenate de către 2 monştrii sacri în domeniu, Chuck Noll de la Stellers şi Tom Landry de la Dallas. Cei de la Dallas veneau după o victorie în anul precedent împotriva celor de la Broncos în ediţia a 12 de Superbowl  şi intrau pe teren cu dorinţa de a cuceri şi ediţia cu numărul 13. În teren însă se vor confrunta cu Stellers, o echipă de forţă care câştigase deja Superbowl 9 şi 10 în 1974 şi 1975. Fără îndoială că una din cele două echipe care urmau să se confrunte erau cele mai renumite din anii 70, de aceea meciul a trezit un interes major, fiind televizat pe toate canalele importante din SUA.

Cei de la Cowboys încep meciul în forţă şi obţin primele puncte prin 2 touchdown de poveste. Totul ia însă o altă întorsătură când Jackie Smith ia decizia proastă de a nu pasă pentru un nou touchdown, dând în acest fel şansă celor de Stellers de a reintra în meci. Şi aceştia o fac cu succes, reuşind prin vedeta lor Terry Bradshaw să întoarcă rezultatul şi să câştige în final meciul. Aşa se face ca Dallas pierde Superbowl în timp ce Stellers rămân în istoria fotbalului american ca primul team care câştigă 3 titluri de Superbowl. Cu această ocazie, jucătorul vedeta Terry Bradshaw câştiga premiul de MVP al meciului şi stabileşte un record de 318 yarzi în pase şi realizarea a nu mai puţin de 4 touchdown.

Philadelphia Eagles vs New England Patriots (Superbowl 52)

New England este echipa de fotbal căreia Superbowl nu îi este o necunoscută, dimpotrivă. Încă din anul 2001, Patriots a apărut în numai puţin de 9 Supebowl, fiind familiarizată cu aerul tare a celor mai bune competiţii sportive. Pentru ei, Superbowl-ul cu numărul 52 a însemnat întărirea echipei prin apariţia lui Brady şi Bill Belichick care îşi doreau să câştige al şaselea campionat de fotbal profesionist american. Nici Philadelphia Eagles nu apărea pe teren doar pentru figuraţie, declarase scurt că îşi doreşte să intre cu acest meci în posesia primului titlu NFL şi al primului său Superbowl. Ambele echipe intrau pe teren la egalitate de şanse datorită rezultatelor înregistrate în sezonul regulat, rezultate de 13-3, adică 13 victorii şi 3 înfrângeri.

Jocul a fost unul spectaculos, la capătul căruia s-au înregistrat recorduri diferite precum cei 1151 yarzi de teren câştigat şi cele mai multe puncte realizate de o echipă care a şi pierdut. Jocul a intrat în istorie prin schema numită Philly Special creată de Eagles şi executată la perfecţie, ceea ce a dus înainte de a doua repriză la scorul de 22-12. Foles a fost declarat MVP-ul partidei, prin cele 43 de încercări de trecere şi 3 pase de touchdown care au asigurat în acest fel victoria echipei sale.

New England Patriots vs Atlanta Falcons (Superbowl 51)

Superbowl-ul cu numărul 51 a adus la rampă 2 echipe renumite din NFL care nu au dezamăgit la capitolul spectacol. Încă din prima repriză jocul a căpătat accente dramatice prin scorul înregistrat de 11–5. Atlanta Falcons a revenit însă spectaculos, punând mingea în terenul advers de nu mai puţin de 3 ori în a doua repriză. New England nu era totuşi o echipă uşor de eliminat, vedeta sa Brady refuzând să piardă acest Superbowl. Şi-a tras toată echipă după el asediind continuu buturile echipei adverse.

La capătul acestui efort echipa sa conducea cu 28-20 şi în final a reuşit să câştige meciul. Spectaculos până la sfârşit, Superbowl-ul ediţia numărul 51 a înregistrat nu mai puţin decât 30 de recorduri care de care mai frumoase. A ieşit în evidenţă aşa cum era şi de aşteptat vedeta Brady, care şi-a adjudecat titlul de MVP-ul partidei, al patrulea de acest fel obţinut de Brady, care a devenit în acest fel cel mai bătrân deţinător de asemenea trofeu, vârsta sa fiind de 39 de ani.

Pittsburgh Steelers vs Arizona Cardinals (Superbowl 43)

Jucătorii de la Steelers abordau acest meci din postura de favoriţi, prin cele 6 titluri de Superbowl câştigate de-a lungul timpului. Postura de favoriţi le era dată şi de rezultatele înregistrate în sezonul regulat, rezultate de 12-4, net superioare celor înregistrate de către Arizona Cardinals, de 9-7. Pentru stelari era a 7-a participare la Superbowl în timp ce cardinalii veneau în premieră în această competiţie. Cardinalii erau conduşi în teren de căpitanul Kurt Warner, într-o cădere evidenţă de formă, forţat să intre pe teren în lipsa lui Matt Leinart, accidentat chiar înainte de meci, ceea ce încă din start oferea puţine şanse reale de câştig. Ben Roethlisberger, căpitanul stelarilor, îşi propunea să îşi conducă echipa la obţinerea unui al doilea titlu în cariera sa în timp ce omologul sau urmărea să devină primul Quarterback din istorie care câştigă această competiţie cu 2 echipe diferite.

La pauză însă Pittsburgh conducea cu 17-7, ceea ce oferă puţine şanse de succes cardinalilor. Aceştia însă s-au concentrat la joc şi au reuşit înainte de finalul celei de-a 3-a reprize să recupereze punctele pierdute şi chiar să conducă la un moment dat cu scorul de 23-20. În ciuda acestui aspect, Pittsburg a avut ultimul cuvânt, câştigând Superbowl-ul cu numărul 43, însă MVP-ul partidei a fost declarat jucătorul cardinalilor Santonio Holmes pentru cea mai incredibilă prindere de balon din istoria all time a acestei competiţii.

New England Patriots vs Seattle Seahawks (Superbowl 49)

Această întâlnire din Superbowl-ul cu numărul 49 a fost considerată pe bună dreptate o luptă a titanilor. Se întâlneau 2 echipe renumite din NFL, una mai tare decât alta. Seattle era în urmărirea obţinerii celui de-al doilea titlu consecutiv, după ce zdrobiseră literalmente echipa Broncos în Superbowl-ul anterior, în timp ce Patriots era angajată în cursa câştigării celui de-al 4-lea Superbowl. Pauza prinde cele 2 echipe la egalitate, 14-14, înainte că Seahawks să înscrie 10 puncte în al treilea mitan. Jocul se schimbă însă imediat, cei de la Patriots ajungând la scorul de 28-24 când mai erau de jucat exact 2 minute şi 2 secunde din întreaga partidă.

Seattle Seahawks ia decizia să îl facă pe Wilson eroul meciului care însă clachează şi ia o decizie care rămâne cea mai comentata din istoria Superbowl. Meciul se termină cu câştigarea de către Patriots şi cu ieşirea la rampa a lui Malcolm Butler, jucătorul care îşi înscrie în acest fel numele în istoria confruntărilor din Superbowl.

Trăim în era în care tehnologia facilitează vizionarea tuturor competiţiilor la care te-ai putea gândi. Fără îndoială că Superbowl ocupă un loc aparte în preferinţele americanilor însă cum sportul nu are frontiere, fotbalul american îşi găseşte din ce în ce mai mulţi adepţi şi în Europa. Vizionează aceste partide de foc din Superbowl şi bucură-te de spectacolul unic pe care-l dau fanilor săi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *