Cerințele lui Netanyahu pentru Musk / Premierul israelian, primit cu proteste și huiduieli la Tesla

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Premierul israelian Benjamin Netanyahu l-a îndemnat pe Elon Musk să găsească un echilibru între protejarea libertății de exprimare și combaterea discursului instigator la ură, în cadrul unei întâlniri care a avut loc luni, după săptămâni de controverse legate de conținutul antisemit de pe platforma de socializare X a lui Musk, potrivit Reuters.

Natanyahu, intampinat cu protesteFoto: Noah Berger / AP / Profimedia

La începutul acestei luni, Musk a atacat Anti-Defamation League, acuzând organizația non-profit care se ocupă de combaterea antisemitismului că a cauzat în primul rând o scădere de 60% a veniturilor din publicitate în SUA la X, fără a furniza dovezi.

Musk a cumpărat platforma, cunoscută atunci sub numele de Twitter, în octombrie.

Anterior, Musk s-a alăturat unei conversații pe X cu hashtag-ul #BantheADL, angajându-se cu utilizatorii care exprimau opinii de supremație a albilor, și și-a întrebat adepții dacă ar trebui să facă un sondaj pe platformă cu privire la interzicerea ADL.

„Sper să găsiți în limitele Primului Amendament, capacitatea de a opri nu doar antisemitismul… ci și orice ură colectivă împotriva unui popor”, a declarat Netanyahu în timpul întâlnirii care a fost transmisă în direct pe X de la fabrica Tesla din Fremont, California.

„Știu că v-ați angajat în acest sens … dar vă încurajez și vă îndemn să găsiți un echilibru”, a spus Netanyahu.

Musk a răspuns spunând că este împotriva antisemitismului și împotriva a tot ceea ce „promovează ura și conflictul”, repetând declarațiile sale anterioare potrivit cărora X nu va promova discursul de ură.

Musk a declarat că X ar trebui să fie o platformă pentru ca oamenii să posteze diverse puncte de vedere, dar compania va limita distribuirea anumitor postări care ar putea încălca politicile sale, numind această abordare „libertate de exprimare, nu de acces”.

Premierul israelian, primit cu proteste

Benjamin Netanyahu a fost așteptat de sute de protestari care i-au contestat reforma judiciară. De altfel, Musk declarase anterior că angajații Tesla i-au cerut să nu-l primească pe liderul israelian din aceste motive.

Musk și Netanyahu au discutat, de asemenea, despre cum să valorifice beneficiile progresului rapid al inteligenței artificiale, limitând în același timp riscurile pentru societate, o preocupare pe care Musk și alte persoane din industria tehnologică au ridicat-o în ultimele luni.

Însă, chiar înainte de această întâlnire, Elon Musk a acuzat fundaţia filantropului George Soros că vrea să distrugă civilizaţia occidentală.

Elon Musk a făcut acest comentariu pe platforma X pe care o deţine, ca răspuns la o postare a unui utilizator care a distribuit imagini cu oameni care sosesc pe insula italiană Lampedusa din nordul Africii şi care făcea referire la o „invazie condusă de George Soros” în Europa.

„Organizaţia Soros pare să nu dorească nimic mai puţin decât distrugerea civilizaţiei occidentale”, i-a replicat Elon Musk.

George Soros, om de afaceri şi filantrop maghiaro-american, a fost subiectul mai multor teorii ale conspiraţiei antisemite. Fundaţia sa, Open Society Foundations, care sprijină grupurile societăţii civile, inclusiv unele care lucrează pe probleme care ţin de siguranţa şi bunăstarea migranţilor, a refugiaţilor şi a solicitanţilor de azil, este o ţintă obişnuită a extremei drepte.

spot_img