CFR Cluj debutează în Champions League: Manșă unică cu FC Floriana, din Malta – Dan Petrescu: “Avem șanse mici” – Fotbal

​Aventura CFR-ului în noua ediție de Champions League începe în Malta, acolo unde campioana României va juca împotriva formației FC Floriana, în turul I preliminar al competiției. Partida va începe la ora 22:00 și nu va fi televizată în România.

Ce spune Dan Petrescu:

  • “De fapt, nu mergem în Malta, ci în America de Sud. Sunt 10 titulari străini și un maltez care joacă în națională. Nu are nicio treabă cu Malta. O să vedeți miercuri: 4 brazilieni, 3 argentinieni, un senegalez și doi italieni.
  • Va fi și un teren sintetic care nu ne avantajează. Nu e bun ca cel de la Astana, ci e foarte rău, ca cel de la Chiajna.
  • În plus, problemele lui CFR sunt enorme, foarte mari. Cei trei mijlocași care joacă în cupele europene nu sunt. Bordeianu e suspendat, iar Păun și Djokovic nu s-au refăcut după problemele avute. Tot mijlocul lipsește, iar Omrani a făcut ruptură la antrenamentul de ieri, deci ne bazăm doar pe Rondon în atac. Avem probleme mari, șansele sunt mici.
  • Maltezii sunt de 3 săptămâni în cantonament, au jucat trei partide de verificare. Îi știu foarte bine. E un singur meci și au șanse mari. Dacă era un duel tur-retur, aveam șanse mai mari. Va fi un meci foarte dificil” – Dan Petrescu.

Echipe probabile:

FC Floriana: Akpan – Cini, Pisani, Ruiz – Diego Venancio, D’Agostino, Camenzuli, Arias, M. García – Tiago Adan, Keqi. Antrenor: Vincenzo Potenza

CFR: Bălgrădean – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Itu, Hoban, L. Aurelio – Deac, Rondon, Chipciu. Antrenor: Dan Petrescu

Absenți: Păun, Djokovic, Mailat, Sandomierski (indisponibili), Omrani (accidentat), Bordeianu (suspendat)

Stadion: Centenary (Ta’Quali, Malta)

Arbitru: Laurent Kopriwa / Asistenți: Joaquim Da Silva și Gilles François Becker (toți din Luxemburg)

Cum arată programul virtual al campioanei României în Champions League:

Dacă va trece de FC Floriana (din Malta), pentru CFR va urma un meci contra celor de la Dinamo Zagreb. Va fi o singură manșă (din cauza problemelor de timp cauzate de Covid-19), iar aceasta va avea loc la Cluj.

Turul I preliminar: 19 august (un singur meci) / vs FC Floriana
Turul II preliminar: 25/26 august (un singur meci) / vs Dinamo Zagreb
Tragere la sorți turul III preliminar: 31 august
Tragere la sorți play-off: 1 septembrie
Turul III preliminar: 15/16 septembrie (un singur meci)
Play-off: 22/23 septembrie, manșa tur
Play-off: 29/30 septembrie, manșa retur
Tragere la sorți grupe: 1 octombrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *