China trimite provizii medicale esențiale în Italia – Coronavirus

China acționează pentru a ajuta Italia în vremuri de nevoie, în condițiile în care bogatul afacerist Jack Ma se oferă să doneze provizii SUA, relateaza AlJazeera, relatează AlJazeera.

Un avion plin de echipamente medicale, inclusiv măști și aparate respiratorii din China, a ajuns în Italia din China pentru a ajuta țara europeană să facă față crizei sale de coronavirus în creștere.

Focarul de coronavirus a început în China la sfârșitul anului trecut, dar de atunci a măturat globul.

Italia este acum națiunea cea mai afectată din lume după China, de când epidemia a apărut în peninsulă, pe 21 februarie.

Focarul riscă să copleșească spitalele italiene, iar unele provizii cheie încep să scadă.

Spre deosebire de China, partenerii Italiei din Uniunea Europeană au refuzat la începutul acestei luni cererile Romei de ajutor, in consumabile medicale. O echipă formată din nouă cadre medicale chineze a sosit joi târziu cu aproximativ 30 de tone de echipamente cu un zbor organizat de Societatea Crucii Roșii din China.

“În acest moment de o mare dificultate, suntem ușurați să avem această sosire a proviziilor. Este adevărat că va ajuta doar temporar, dar chiar și așa este încă important”, a declarat șeful Crucii Roșii italiene, Francesco Rocca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *