Chinezii din Guangdong cer de la ”județul frate” Gorj mesaje de susţinere în lupta contra coronavirusului – Esential

Reprezentanţii provinciei chineze Guangdong le cer autorităţilor din Dolj să le trimită mesaje de încurajare în lupta cu virusul ucigas, Covid-19. Autorităţile chineze vor să le arate localnicilor că nu sunt singuri, conform președintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, citat de Mediafax.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, autorităţile din provicia chineză Guangdong cu care judeţul din Oltenia s-a înfrăţit acum aproximativ 10 ani, au trimis o scrisoare prin care îl roagă să trimită un mesaj de încurajare pentru locuitorii din China care se luptă cu coronavirusul.

„Facem tot posibilul pentru a lupta împotriva virusului. Credem cu tărie că vom învinge această bătălie împreună cu prietenii noștri din jurul lumii. Vă scriu această scrisoare pentru a căuta sprijinul dumneavoastră, județul nostru frate, în unele aspecte și dorim să arătăm oamenilor din Guangdong că nu suntem singuri împotriva virusului. De aceea mă întreb dacă conducătorul județului poate să trimită o încurajare pentru poporul din Guangdong sau o scrisoare sau un video, vom găsi canale pentru a prezenta publicului din Guangdong arătând astfel prietenia care ne va încuraja să câștigăm această luptă împotriva virusului.”, se arată în scrisoarea trimisă de autorităţile provinciei Guangdong, potrivit preşedintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj susţine că vor trimite o scrisoare cât mai repede.

„O să trimitem o scrisoare, o să le arătăm că suntem alături de ei. O să spunem că suntem consternați de ceea ce vedem de fiecare dată la televizor și dacă într-un fel sau altul vom putea să ajutăm în afară de această parte afectivă în care le spunem că suntem alături de ei o vom face. Să sperăm că ies cât mai repede din această situație în care se găsesc.”, a adăugat Ion Prioteasa

Județul Dolj s-a înfrățit cu provincia din China acum aproximativ 10 ani, când autoritățile au semnat un memorandum prin care autoritățile celor două țări și- au propus să colaboreze în mai multe domenii – economic, cultural, sportiv, educațional sau tehnologic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *