Cîmpeanu, despre nevoia unei evaluări naționale la toate clasele: Sunt adeptul unor evaluări cât mai frecvente – Educatie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți, la HotNews.ro, că este convins că ar fi nevoie de o evaluare națională la fiecare clasă, așa cum sunt cele de la clasele a doua, a patra și a șasea, însă pentru acest lucru ar fi nevoie de o consultare.

„Sunt convins că da (s-ar impune o evaluare națională și la celelalte clase – n.r.). Eu sunt adeptul unor evaluări cât mai frecvente. Susțin evaluări cât mai frecvente, dar Ministerul Educației nu se consideră deținătorul adevărului absolut, e nevoie de consultare”, a răspuns ministrul, în cadrul interviului acordat HotNews.ro.

Întrebat cine s-ar putea opune acestei propuneri, ministrul a răspuns: „Vom găsi adepți pro și contra. Care ar putea fi contra cadre didactice care să considere că e obositor să faci asemenea evaluări, ar putea să fie și elevi care să spunem că nu au dorință deosebită să participe la astfel de evaluări.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *