CINCI sfaturi pentru a avea o mașină bine întreținută

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Sănătatea mașinii tale este importantă pentru o mai bună funcționare și o viață lungă. O mașină second-hand are nevoie de o atenție sporită și de mai multă grijă din partea ta, spre deosebire de una nouă. Mulți factori contribuie la funcționarea corectă a vehiculului pe care-l utilizăm aproape zilnic. Este fundamental să știi cum să o întreții și să-i respecți anumite cerințe și nevoi. Siguranța ta și a celor din jurul tău este prioritară și trebuie tratată cu seriozitate. La fel ca organismul tău, și mașina ta are unele nevoi, iar pentru a le respecta, trebuie să iei în calcul sfaturile specialiștilor.

Iată cele 5 sfaturi utile pentru o viață prelungită a mașinii tale :

1.      Efectuarea reviziilor

Dacă tu mergi la controale periodice pentru a te asigura că ești sănătos, așa trebuie să îți duci și mașina pentru a preveni problemele înainte ca ele să apară și ca întregul proces să devină mult mai costisitor. Componentele mașinii trebuie îngrijite constant, iar revizia te ajută să identifici defecțiunile din timp.

2.      Alegerea unui service auto bun

Degeaba îți duci mașina anual la revizii, dacă nu cunoști un service auto bun. Acesta este unul dintre cei mai importanți factori pe care trebuie să îi iei în considerare. Este recomandat să utilizezi service-urile de încredere sau cele de la reprezentanța mărcii mașinii. Un service autorizat are stație ITP ( inspecția tehnică periodică ) și oferă garanție și bon fiscal.

3.      Achiziționarea corectă a pieselor de schimb

Este important ca piesele pe care le cumperi mașinii  să nu fie contrafăcute, acestea punând în pericol siguranța vehiculului și, implicit a ta. Necesită o atenție sporită achiziționarea pieselor, iar, când vine vorba de piese originale, cel mai bine e să le cumperi online.

4.      Mașina ta are nevoie de mai multă ‘’ grijă ‘’ în timpul iernii

Știi și tu că sezonul rece vine cu noi responsabilități având în vedere sănătatea mașinii tale. Există anumite reguli care trebuie respectate în sezonul rece, cum ar fi : verificarea lichidului de frână, uleiul de motor, antigelul completat când este nevoie. În același timp, lichidul de parbriz trebuie să fie de bună calitate pentru a nu îngheța, iar sistemul de dezaburire să funcționeze în parametrii normali pentru o vizibilitate bună și siguranță la drum. Cel mai important factor în perioada sezonului rece este să achiziționezi cauciuri de iarnă noi de la E-roti.ro, pentru a avea siguranță la drum lung și pentru a preveni numeroase probleme.

5.      Sfaturile experților și ale profesioniștilor în domeniu

Chiar dacă ai deținut un număr considerabil de mașini până în prezent, este recomandat să urmezi sfaturile experților. Când te confrunți cu o problemă sau o nedumerire, este bine să soliciți opinia specialiștilor, deoarece ei vor identifica cea mai potrivită soluție pentru defecțiunea mașinii tale.

Prin urmare, o mașină presupune multe responsabilități, însă îndeplinirea lor la timp te va scuti de situații neprevăzute și nedorite. Este indicat să ții cont de aceste sfaturi și să ceri mereu părerea unui expert când vine vorba de o problemă a mașinii. Între timp, verificarea făcută la timp și dotarea mașinii cu cele necesare sunt misiunile tale esențiale.

Sursă foto: pexels.com

spot_imgspot_img