Ciolacu, întrebat despre isteria creată de Rafila cu pastilele de iod: Trebuie să schimbe echipa de comunicare

0

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus, răspunzând unei întrebări, că nu s-a “panicat” la anunțul ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, susținând că acesta “nu a fost de rea-intenţie”, dar că trebuie să schimbe echipa de comunicare. Reamintim că în urmă cu o zi Rafila a îndemnat “pe toată lumea” cu vârsta până la 40 de ani să meargă cât mai repede la medicul de familie pentru a-și lua pastilele cu iod.

Marcel CiolacuFoto: AGERPRES

  • „Nu. Cred că nu a fost bine prezentat şi argumentat, dar domnul Rafila a ieşit cu un anunţ de prevenţie – “domnule, haide să nu creăm o aglomerare, în cazul în care se întâmplă o catastrofă în Ucraina”.
  • Deci nu a fost rea-intenţie a domnului ministru.
  • Părerea mea e că trebuie să lucreze mai bine cu echipa de comunicare pe care o are la minister sau să o schimbe, că nu e nicio ruşine când mai schimbi, când ceva nu funcţionează”, a declarat Marcel Ciolacu, marți, întrebat dacă l-a panicat la fel de mult ca pe restul populaţiei anunţul lui Rafila.

Alexandru Rafila a îndemnat luni pe „toată lumea” să meargă cât mai repede la medicul de familie pentru prescripția medicală pentru pastilele de iodură de potasiu, pe care să le ridice apoi de la cea mai apropiată farmacie.

Milioane de pastile de iod așteaptă să fie ridicate gratuit de românii cu vârsta sub 40 de ani din aproximativ 2.500 de farmacii din toată țara, spune ministrul Sănătății, care admite însă că „lumea nu a fost foarte interesată”.

  • ”Distribuţia pastilelor de iodură de potasiu este perfect funcţională, îndemn pe toată lumea, toate persoanele cu vârsta de până la 40 de ani să se prezinte cât mai repede la medicul de familie de la care trebuie să primească prescripţia, şi avem 2.500 de farmacii în toată ţara de unde îşi pot ridica în mod gratuit aceste pastile.
  • Deci este un sistem perfect funcţional, este important ca oamenii să apeleze la sistemul pe care noi am reuşit să-l punem la punct”, a declarat luni ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, într-o conferință de presă la sediul ministerului, răspunzând întrebării unui jurnalist.

Întrebat de jurnaliști și care este procentul de pastile distribuite până în acest moment din total, Rafila a răspuns că „nu am cifrele, dar nu cred că sunt multe procente”.

30 de milioane de pastile de iodură de potasiu a cumpărat în această primăvară Autoritatea Națională a Rezervelor de Stat, o achiziție de 6 milioane de euro. Pastilele de iodură de potasiu au fost produse de Antibiotice Iași.

Citește și:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *