Ciolacu: PSD va depune plângeri penale împotriva lui Orban, Cîțu, miniștrii și toți prefecții pentru “mită electorală” / Orban: PSD ar trebui să tacă pe subiectul ăsta – Politic

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a anunțat luni, că partidul său va face plângeri penale împotriva liderilor și miniștrilor PNL că, în 2020 au folosit Fondul de rezervă al prim-ministrului pentru “mită electorală”. În replică, liderul PNL, Ludovic Orban le-a amintit social-democraților că au alocat bani primarilor după propria politică, “discriminând cetăţenii”.

Ciolacu mai atrage atenția că printr-o anexă la proiectul bugetului de stat, s-au alocat aproximativ 380 de milioane de lei “numai către cele trei formaţiuni politice care creează actuala coaliţie”.

“Au venit acum cu o faimoasă anexă, 703, la bugetul de stat, pentru prima oară în 30 de ani, cu alocări de aproximativ 380 de milioane numai către cele trei formaţiuni politice care creează actuala coaliţie. (…) Am hotărât să facem plângeri penale la toţi prefecţii care au fundamentat cheltuielile de pe timpul lui Orban, la toţi prefecţii care au fundamentat cheltuielile din Fondul de rezervă de pe timpul domnului Ciucă (…) Vrem să facem plângeri clare la toţi miniştrii care au avizat aceste cheltuieli prin hotărâre de Guvern. Mai mult, vrem să ştim cum a trecut prin şedinţa de Guvern această anexă la buget, 703, ce criterii s-au luat în considerare”, a anunțat preşedintele PSD.

În replică, Ludovic Orban a spus că PSD ar trebui “să tacă pe acest subiect” pentru că pe vremea când guvernau au alocat bani primarilor după propria politică, “discriminând cetăţenii”.

“PSD ar trebui să tacă pe subiectul ăsta, pentru că PSD a alocat banii după proprie politică primarilor şi a discriminat cetăţenii români, împărţindu-i în două categorii – cetăţeni români din localităţile cu primari PSD şi cetăţeni români cu primari de alte culori politice. Eu m-aş abţine în locul lor de la declaraţii politice pe acest subiect, pentru că altfel voi fi nevoit să aduc aminte toate alocările care au fost făcute pe PNDL1, pe CNI, pe PNDL 2, din Fondul de rezervă al Guvernului şi ponderea alocărilor, care a fost predominantă către primarii PSD. Nu mai vorbesc de alocările de la Consiliile judeţene care sunt controlate de PSD”, a spus liderul PNL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *