Cioloș îi cere demisia ministrului Educației: Este haos / Nu avem nicio certitudine că școlile se pot deschide în siguranță – Esential

Dacian Cioloș, copreședintele UR PLUS, îi cere demisia de onoare ministrului Educației, Monica Anisie, pentru că la ”educație este haos în preziua redeschiderii școlilor” și ”nu avem nicio certitudine că școlile se pot deschide în siguranță”.

”Guvernul este incompetent în chestiunea deschiderii școlilor. Până ieri, cerea adeverințe de la toți elevii, astăzi doamna Anisie zice că nu mai e nevoie. Până ieri, era nevoie de „pepsiglas”, azi nu mai trebuie. Până ieri, Guvernul anunța tablete și internet pentru toate școlile, azi are doar pentru câteva. Doamna ministru al Educației, Monica Anisie, ar trebui să plece de la minister de urgență, dar nu am nicio speranță că se va întâmpla așa ceva”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Potrivit acestuia, copiii și părinții trec zilele astea printr-un experiment al Guvernului care le testează răbdarea și încrederea în școala românească.

”Astăzi nu avem nicio certitudine că școlile se pot deschide în siguranță. Și acesta este un motiv serios pentru a spune că doamna Monica Anisie a eșuat la Ministerul Educației. Concluzia este simplă: demisia de onoare pentru domnia sa și construirea de urgență a unei echipe care să găsească o soluție cât mai clară pentru funcționarea școlilor în siguranță”, a subliniat copreședintele USR PLUS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *