Ciucă i-a trimis lui Iohannis propunerile de miniștri pentru Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și pentru Ministerul Digitalizării

Premierul Nicolae Ciucă a transmis luni președintelui Klaus Iohannis propunerile de nominalizare pentru portofoliile ministerelor Investițiilor și Proiectelor Europene, respectiv Cercetării, Inovării și Digitalizării, a anunțat Guvernul. Pentru funcția de ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene este propus Ioan Marcel Boloș, iar pentru funcția de ministru al Cercetării , Inovării și Digitalizării este propus Sebastian Burduja.

Liberalii pe scena congresului PNLFoto: Facebook / Cosette Chichirau

Biroul Executiv al Partidului Național Liberal a decis joi, 21 aprilie, nominalizarea, în unanimitate, a lui Marcel Boloș pentru funcția de ministru al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. Locul lui Boloș va fi preluat de deputatul PNL, Sebastian Burduja, pentru funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Boloș deține în prezent funcția de ministru al Cercetării și Digitalizării. Acesta a fost numit interimar la ministerul Fondurilor Europene după ce Dan Vîlceanu a demisionat din funcție. Prin nominalizarea sa la Fonduri Europene, Boloș va demisiona din funcția deținută în prezent de ministru al Digitalizării.

Pentru portofoliul de la ministerul Cercetării și Digitalizării, liberalii au decis să-l nominalizeze pe deputatul PNL, Sebastian Burduja.

Cine este Sebastian Burduja, viitorul ministru al Digitalizării

Sebastian Burduja (36 de ani) este în prezent președinte al organizației PNL din Sectorul 1 și deputat de București.

În 2016 a fondat partidul Partidul Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT) și a candidat ca independent pentru Camera Deputaților, ratând însă intrarea în Parlament.

În 2019 PACT a fost asimilat de PNL iar Burduja a devenit președintele PNL sector 1. A candidat pentru un mandat de deputat în 2020 pe lista PNL.

La capitolul studii, Burduja a absolvit în 2011 Universitățile Stanford și Harvard, fiind susținut la Harvard de trei burse din partea universității, inclusiv David M. Rubenstein Fellowship.

După absolvire, a lucrat la firmă de consultanță Dalberg Global Development Advisors și apoi timp de peste trei ani de zile la Banca Mondială în Washington, D.C., fiind recrutat de echipa Social Development – Europe Central Asia (ECA) la sediul central, în urma unui proces competitiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *