VIDEO Ucrainenii au lovit cu artileria un lansator rusesc de rachete termobarice. Ce a urmat apoi

0
1

Forțele ucrainene ar fi reușit un atac de artilerie asupra mai multor vehicule de luptă rusești, inclusiv tancuri sau lansatoare de rachete.

Lansator termobaric lovit de artileria ucraineanăFoto: Captura video

În imaginile apărute pe rețelele sociale, filmate dintr-o dronă ce a fost folosită să direcționeze focurile de artilerie, se poate observa cum mai multe blindate ale rușilor sunt lovite, avariate sau distruse.

Printre „victime” sunt tancuri T-80 și T-90, dar și transportoare blindate șenilate MT-LB.

O altă țintă a fost un lansator de rachete termobarice care a fost lovit cu focuri de artilerie. În imagini poate fi observat lansatorul care este lovit, iar la scurt timp după lovituri din acesta încep să zboare din rachetele termobarice aflate „pe țeavă”.

Ce sunt armele termobarice?

Armele termobarice, cunoscute și sub denumirea de bombe de suprapresiune sau explozivi combustibil-aer, este un tip de muniție ce funcționează în două etape.

În cadrul primei etape sunt dispersați aerosoli alcătuiți dintr-un material foarte fin – de la explozivi pe bază de carbon la particule metalice. În a doua etapă acest nor de particule dispersate este aprins, creând o „minge de foc”, o undă de șoc uriașă și un vid care poate aspira tot oxigenul din aerul înconjurător, motiv pentru care sunt denumite și bombe cu vid.

Unda de șoc produsă de acestea poate dura semnificativ mai mult decât cea cauzată de explozivi convenționali și poate incinera corpul uman.

Ele sunt mai puternice decât munițiile convenționale puternic explozive de dimensiuni comparabile, au mai multe șanse să omoare și să rănească oameni în buncăre, adăposturi și să ucidă sau să rănească într-un mod deosebit de brutal pe o zonă largă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here