Clotilde Armand: Zona protejată din Șoseaua Kiseleff intră în vizorul dezvoltatorilor imobiliari / Nu mai merge așa – Administratie Locala

Zona protejată din Șoseaua Kiseleff intră în vizorul dezvoltatorilor imobiliari, atrage atenția primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, care spune că actualii proprietari ai vilei care a fost mult timp reședința ambasadorului SUA în România vor să demoleze imobilul și să ridice acolo un ansamblu de blocuri.

Clotilde Armand spune că este vorba despre imobilul situat în Șoseaua Kiseleff nr. 21, care a fost pentru mai mulți ani reședința ambasadorului SUA în România. Acest imobil are o grădină generoasă, iar actualii proprietari intenționează să demoleze vila și să construiască pe spațiul verde al grădinii un ansamblu de locuințe colective, afirmă primarul Sectorului 1.

Ea spune că acest proiect ar mutila iremediabil aspectul urbanistic al zonei, așa cu s-a întâmplat în cazul vilei Filipescu-Brâncoveanu din Bulevardul Aviatorilor (în curtea sediului central PNL) – unde “cu binecuvântarea” fostului primar Gabriela Firea și a majorități PSD din Consiliul General al Municipiului București au început să răsară rapid 3 blocuri într-o zonă istorică protejată, într-o zonă unde este interzis să construiești.

  • “Am primit la primărie pentru avizare dosarul pentru elaborarea de desființare a construcției din Șoseaua P.D. Kiseleff nr. 21.
  • O spun răspicat: Primarul Sectorului 1 nu-și dă acordul, eu nu avizez așa ceva. Dacă până să ajung eu primar s-au dat avize în funcție de cât de mult <<sponsoriza>> un dezvoltator sau altul, ar fi bine să știe toți dezvoltatorii că nu mai merge așa iar lucrurile trebuie să se schimbe în profunzime”, a transmis Clotilde Armand, pe Facebook.

Vila din Kiseleff care a fost reşedintă a ambasadorului Americii la Bucureşti a fost scoasă la vânzare în ianuarie 2016, la prețul de 10 milioane de euro. Imobilul din bulevardul Kiseleff are o suprafaţă construită de 1700 de metri pătraţi, la care se adaugă o curte generoasă. Vila avea sală de fitness, piscină şi finisaje de lux.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *