CN Aeroporturi Bucureşti: Pasagerii posesori ai certificatului digital european nu mai trec prin controlul DSP din aeroport – Coronavirus

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) anunţă că, începând de marţi, pasagerii posesori ai certificatului digital european nu mai trec prin controlul DSP din aeroport, putând folosi fluxul verde. Certificatele digitale emise de Marea Britanie nu sunt valabile pentrzu accesul pe culoarul verde, precizează CNAB, citat de News.

“Începând de astăzi, 13 iulie, toţi pasagerii care sosesc pe aeroportul Henri Coandă din ţări aflate pe lista galbenă pot utiliza fluxul verde (fără control DSP) dacă prezintă un certificat digital european COVID sau un test PCR efectuat cu cel mult 72 ore înainte de îmbarcare. Pasagerii care sosesc din ţări aflate pe lista roşie pot utiliza, de asemenea, fluxul verde, dar numai dacă prezintă un certificat digital european COVID. Precizăm că certificatele digitale emise de Marea Britanie nu sunt valabile pentru accesul pe culoarul verde”, au transmis, marţi, reprezentanţii CNAB.

Pentru a beneficia de această facilitate, pasagerii trebuie să prezinte acest document personalului din aeroport, la punctul de acces pe culoarul verde.

“Rugăm pasagerii să îşi actualizeze permanent informaţiile privind intrarea în ţară, acestea suferind modificări frecvente. De asemenea, insistăm ca pasagerii care sosesc din ţări aflate pe lista roşie sau galbenă să îşi completeze din timp formularul solicitat de autorităţile sanitare din România”, au adăugat sursele citate.

Acesta poate fi descărcat de pe site-urile companiilor aeriene sau www.mae.ro.

“Având în vedere că traficul de pasageri în sezonul de vară este în creştere, iar regulile impuse de pandemie prevăd controale suplimentare, timpii de aşteptare pentru formalităţi (check-in, control de frontieră), dar şi pentru preluarea bagajelor pot creşte în orele de vârf; totuşi, aceştia nu depăşesc, de regulă, timpii de aşteptare de pe celelalte aeroporturi europene. Prezenţa din timp, la aeroport, pentru pasagerii care urmează să decoleze este în continuare recomandată ferm”, au precizat reprezentanţii CNAB.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *