Decizie de ultimă oră anunțată de Rusia. Vaccinurile Sputnik V şi AstraZeneca vor fi combinate – Capital

Preşedintele Fondului de Investiţii Directe din Rusia (FIDR), Kiril Dmitriev anunță că Rusia aşteaptă luna aceasta primele rezultate ale testelor clinice efectuate pentru a combina vaccinurile anti-COVID-19 Sputnik V şi AstraZeneca, notează EFE.

Totodată, el a subliniat faptul că testele urmează să fie finalizate atât în Zerbaidjan cât și în alte țări, urmând ca rezultatele să fie publicate în două săptămâni.

„Testele pentru a combina cele două vaccinuri împotriva COVID-19 sunt pe cale de finalizare în Azerbaidjan şi în câteva alte ţări şi sperăm să putem publica rezultatele în următoarele două săptămâni”, a precizat Kiril Dmitriev într-o videoconferinţă.

În ceea ce privește motivul acestei decizii, președintele FIDR susține că această combinație ar putea fi ”o chestiune cheie” în contextul pandemiei de coronavirus.

Combinația vaccinurilor este o ”chestiune cheie”

„Credem că o îmbinare a celor două vaccinuri este o chestiune cheie iar Sputnik V a fost lider în acest domeniu”, a precizat el.

Amintim faptul că companiile ruse responsabile cu dezvoltarea şi fabricarea vaccinurilor Sputnik V şi AstraZeneca au încheiat în decembrie un acord privind crearea unui vaccin combinat împotriva COVID-19.

Totodată, Rusia s-a arătat „deschisă” faţă de aceeaşi focalizare şi cu vaccinul Covishield, dezvoltat tot de AstraZeneca şi produs în India, a adăugat Dmitriev, mențonând că eficacitatea va fi una mai înaltă

„Cred că putem obţine mari rezultate iar Covishield şi AstraZeneca sunt la fel, iar testele realizate în Azerbaidjan au demonstrat o înaltă eficacitate”, a reiterat el.

În același timp, responsabilul FIDR a mai anunțat că Institutul Serum din India (SII), unul dintre cei mai mari dezvoltatori de vaccinuri din lume, va produce şi Sputnik V. În ceea ce privește primul lot, acesta este aşteptat pentru septembrie. De menționat este faptul că, în total, SII va produce peste 300 de milioane de doze din vaccinul anti-COVID-19 pe an, potrivit declaraţiilor lui Dmitriev.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *