CNN: SUA au aprobat oficial trimiterea de trupe suplimentare în România – International

Președintele american Joe Biden a aprobat formal desfășurarea de trupe suplimentare în Europa de Est, inclusiv în România, anunță CNN.

Mai mulți oficiali au confirmat mutarea pentru CNN, afirmând că desfășurarea de trupe are scopul de a arăta susținerea aliaților din NATO față de Ucraina.

Este așteptat ca Pentagonul să anunțe oficial că mii de militari americani vor fi desfășurați în poziții de avanpost din Europa

Printre trupele suplimentare se vor număra aproximativ 2.000 de militari care vor fi trimiși în Polonia și alte câteva mii în țările NATO din sud-estul Europei, printre care și România, potrivit surselor CNN.

O parte a soldaților americani sunt deja în Europa

SUA au plasat deja încă de pe 24 ianuarie 8.500 de militari americani în alertă în cazul în care era nevoie de suplimentarea forțelor NATO.

Statele Unite și NATO au deja zeci de mii de militari staționați în Europa care pot fi transferați în țările aliate, sursele CNN afirmând că o parte a noilor trupe ce vor ajunge pe flancul estic al alianței vor veni de aici, în timp ce o altă parte vor fi trimise din SUA.

Trupele vor fi desfășurate în baza unui acord bilateral cu țările gazdă întrucât NATO nu a activat încă o forță de răspuns multinațională.

Franța, pregătită de asemenea să trimită militari în România

Ministrul francez al apărării Florence Parly a confirmat sâmbătă că Franţa este pregătită să trimită sute de militari în România şi să-şi asume responsabilitatea de a constitui o forţă internaţională pentru apărarea țării noastre.

„Franţa este pregătită, dacă NATO va decide, să desfăşoare elemente militare în România”, a spus ea, precizând că este vorba de „câteva sute de oameni”.

Declarațiile sale au venit după ce președintele francez Emmanuel Macron anunțase mai devreme în cursul lunii ianuarie că țara sa are „disponibilitatea de a merge mai departe, în cadrul NATO, de a se angaja în noi misiuni şi de a-și asuma responsabilitatea în misiuni de tip prezenţă avansată, consolidată, mai ales în România”.

Citește și:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *