Coaliţia de guvernare se reuneşte în şedinţă. Se pregăteşte impozitarea profitului multinaţionalelor? – Capital

Revine subiectul impozitării profitului multinaţionalelor în actualitate?

Ludovic Orban are o poziţie fermă cu privire la multinaţionale

Marţi, liderul Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a fost întrebat de jurnalişti dacă au existat discuţii în coaliţia de guvernare cu privire la impozitarea profitului companiilor multinaţionale.

Preşedintele PNL a indicat că nu a existat niciodată în coaliţia de guvernare o discuţie cu privire la acest subiect, scrie Agerpres.

„Nu a existat niciodată un astfel de subiect”, a declarat Ludovic Orban, aflat marţi la sediul central al PNL.

Desfiinţarea SIIJ, principalul subiect de pe masa coaliţiei

Pe de altă parte, Orban a spus că întâlnirea de miercuri a coaliţiei de guvernare va avea drept subiect principal forma legislativă privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

„În principal discutăm de Secţia specială şi de forma legislativă prin care să desfiinţăm Secţia specială în urma punctului de vedere adoptat de Comisia de la Veneţia”, a spus Orban despre şedinţa de miercuri, 7 iulie.

Societatea civilă ia foc din cauza Roşia Montană, Orban şi Cîţu spun că nu s-a decis nimic

Cât priveşte un alt subiect extrem de dezbătut în spaţiul public în ultimele zile, Roşia Montană, nu există nicio decizie luată la nivelul coaliţiei de guvernare, cu toate că au existat discuţii în acest sens, a mai precizat Orban.

„Am avut o discuţie la nivelul coaliţiei legată de acest subiect. Deocamdată nu există o decizie luată cu privire la acest subiect. (…) Se poate purta o discuţie cu privire la perimetrul care să fie încadrat în UNESCO, o discuţie care are o legătură şi cu procesul în care este implicată România”, a mai declarat, marţi, preşedintele PNL.

Aceeaşi poziţie a avut-o şi premierul Florin Cîţu, luni, referitor la Roşia Montană.

„Exact astea sunt discuţiile în coaliţie, să vedem care este soluţia pentru a merge mai departe. Să păstrăm şi situl UNESCO şi dacă să putem şi să exploatăm. Căutăm o soluţie. De aceea am chemat specialiştii. În coaliţie vin oameni care ne spun care sunt variantele. Pe de o parte, avem opinia de la firma de avocatură, pe de altă parte, avem Ministerul Culturii”, a declarat, luni, premierul României.

În ceea ce priveşte dosarul includerii Roşiei Montane în patrimoniul UNESCO, el a afirmat că „nu s-a luat nicio decizie la nivel de Guvern în acest sens”.

„Pe de o parte avem avocaţii de la New York care ne spun despre dosar, pe de altă parte avem o mare parte dintre oameni care ne spun că avem nevoie de bani şi ar trebui să exploatăm, pe de altă parte ne spun oameni de la Ministerul Culturii alte opinii. Sunt foarte multe opinii. Decizia trebuie luată în coaliţie”, a mai spus Cîţu.

Sursa foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *