Cocaină de peste 186 de milioane de dolari, confiscată de Paza de coastă americană

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Paza de Coastă a Statelor Unite a confiscat peste 14.153 de kilograme de cocaină în valoare de peste 186 de milioane de dolari, conform CNN.

Captură de cocainăFoto: Arne Dedert / DPA / Profimedia

Autorităţile au anunțat că drogurile au fost interceptate în timpul a nouă cazuri separate în apele internaţionale din Oceanul Atlantic şi din Marea Caraibelor. De asemenea, au fost reţinuţi doisprezece presupuşi contrabandişti, care vor fi urmăriţi penal, potrivit unui comunicat transmis de Paza de Coastă americană.

  • „Contrabanda descărcată astăzi reprezintă expertiza profesională şi dedicarea agenţiilor de apărare şi de aplicare a legii din SUA care lucrează împreună pentru a combate fluxul de droguri ilicite prin regiunea Caraibelor către Statele Unite.
  • Această muncă în echipă este imperativă pentru identificarea, interceptarea şi confiscarea navelor implicate în traficul ilicit şi reprezintă o dovadă a muncii asidue a acestor echipaje”, a declarat locotenentul Peter Hutchison, ofiţer din cadrul Districtului şapte al Gărzii de Coastă.

La nivel mondial, atât producţia, cât şi cererea de cocaină au crescut dramatic în ultimii doi ani, potrivit unui raport al Naţiunilor Unite publicat în martie. Interceptările efectuate de agenţiile de aplicare a legii din întreaga lume au crescut, de asemenea, cu un record de aproape 2.000 de tone de cocaină confiscate în 2021, potrivit raportului. (Sursa: News.ro)

spot_imgspot_img