Concluzia lui Darren Cahill după ce TAS a dat verdictul în cazul Simonei Halep

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Darren Cahill i-a luat apărarea Simonei Halep încă de la începutul scandalului de dopaj, iar antrenorul australian a postat două mesaje după ce TAS a anunțat că fosta lideră mondială poate reveni pe terenul de tenis (suspendarea româncei a fost redusă de la 4 ani la 9 luni).

Simona Halep si Darren CahillFoto: Oscar J. Barroso / Zuma Press / Profimedia

Suspendarea Simonei Halep a fost redusă la doar 9 luni, anunță TAS – Fosta lideră WTA poate reveni pe teren

Simona Halep este integră, onestă și o luptătoare, spune Darren Cahill

Australianul, care și-a exprimat încrederea în nevinovăția Simonei în ultimul an și jumătate, a reacționat prima oară pe X (fostul Twitter), unde s-a rezumat la un mesaj scurt și câteva emoticoane: „Bună dimineața, Simo”.

Cahill a revenit după ceva timp și a postat pe InstaStory o fotografie cu trofeul câștigat de Simona Halep la Roland Garros 2018, competiție la care românca a fost antrenată de australian.

„Integritate, onestitate și o luptătoare până în măduva oaselor. Ai clasă, Simo. Bravo și bine ai revenit acolo unde ți-e locul”, a scris Cahill pe Instagram.

>> Patrick Mouratoglou, desființat după reducerea pedepsei Simonei Halep la TAS: „Și-a pierdut credibilitatea”

>> Comentariul făcut de Patrick Mouratoglou după ce TAS a redus suspendarea Simonei Halep

Simona Halep și Darren Cahill, șase ani împreună în circuitul WTA

Simona și Darren au început colaborarea în 2015, cei doi ajungând să lucreze inițial împreună datorită programului Adidas pentru dezvoltarea tinerilor jucători.

Halep și Cahill au lucrat în perioada 2015-2018, iar Simona a reușit să câștige turneul de la Roland Garros (2018) și să ajungă pe locul 1 în ierarhia WTA.

Prima despărțire a avut loc la finalul lui 2018, atunci când Darren a spus că are nevoie de mai mult timp pentru familia sa.

Pe 12 septembrie 2019, Simona anunța revenirea australianului în echipa sa. În vara acelui an, sportiva noastră cucerise titlul la Wimbledon alături de Daniel Dobre, dar și cu ajutorul sfaturilor venite de la analistul sportiv Darren Cahill (ESPN).

Colaborarea celor doi a continuat în 2020, un an în care însă s-a jucat puțin tenis din cauza pandemiei de coronavirus. În plus, Simona nu a participat nici la US Open.

2021 a fost unul dificil pentru Halep: s-a accidentat la Roma, iar apoi a ratat practic cea mai importantă parte a sezonului: Roland Garros, Wimbledon și Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar despărțirea a fost anunțată pe 22 septembrie.

>> Turneul la care Simona Halep ar putea reveni pe teren

>> ITIA și precizările în cazul Simonei Halep: „Respectăm dreptul jucătorului de a face apel cât și rezultatul”

>> Reacția celor de la WTA, după anunțul revenirii Simonei Halep: „Susținem pe deplin decizia TAS”

Darren Cahill, unul dintre cei mai respectați antrenori din circuit

Darren Cahill este un nume foarte important în circuitul mondial al tenisului profesionist.

Australianul a reușit să-l facă pe Lleyton Hewitt cel mai tânăr număr 1 mondial din istorie, iar pe Andre Agassi cel mai bătrân.

A cucerit de-a lungul carierei alături de elevii săi următoarele titluri de Grand Slam: US Open 2001 (cu Lleyton Hewitt), Australian Open 2003 (cu Andre Agassi), Roland Garros 2018 (cu Simona Halep) și Wimbledon 2019 (cu Simona Halep, a sfătuit-o și a participat la realizarea tacticii) și Australian Open 2024 (cu Jannik Sinner).

>> Prezența la Jocurile Olimpice 2024, obiectiv realizabil pentru Simona Halep – Cum poate ajunge la Paris

>> Stere Halep spune unde se află Simona și aduce noutăți despre condiția fizică a fostei lidere WTA

>> Decizia TAS a fost primită cu entuziasm: „Simona Halep va reveni în Top 10 destul de repede”

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Curtea elvețiană a precizat că fosta lideră WTA a cerut ca decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată şi sancţiunea sa „să fie redusă”.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).
spot_imgspot_img