Consumabile si accesorii auto !

Fiecare autoturism are nevoie al un moment dat de piese de schimb dintr-un motiv sau altul. De exemplu, filtrul de ulei trebuie schimbat la cei 10.000 km parcursi si odata cu acesta ar fi bine sa schimbam si filtru de aer si cel de polen. Din fericire, in ziua de astazi gasim online produse precum baterii auto, becuri auto, filtre, senzori si multe altele.

O baterie auto sau baterie auto este o baterie reincarcabila care este utilizata pentru pornirea unui autovehicul. Scopul sau principal este acela de a furniza curent electric motorului de pornire electric, care la randul sau porneste motorul cu ardere interna cu propulsie chimica care propulseaza de fapt vehiculul. Odata ce motorul functioneaza, puterea pentru sistemele electrice ale masinii este inca alimentata de baterie, alternatorul incarcand bateria pe masura ce cererile cresc sau scad.

Bateria masinii ofera zgomotul de energie electrica necesar pentru a alimenta toate componentele electrice din vehiculul dumneavoastra. Este vorba despre o responsabilitate destul de mare. Fara baterie, masina, asa cum ati observat probabil, nu va porni.

Sa aruncam o privire asupra functionarii acelei cutii puternice:

O reactie chimica pune masina in actiune: bateria transforma energia chimica in energia electrica necesara pentru a alimenta masina, furnizand tensiune starterului.

Pastrati curentul electric constant: bateria nu numai ca furnizeaza energia necesara pentru pornirea masinii, ci si stabilizarea tensiunii (acesta este termenul pentru alimentarea cu energie) pentru a va mentine motorul in functiune.

Cum ne dam seama ca trebuie sa schimbam bateria auto?

Pornire lenta a motorului: Cand incercati sa porniti vehiculul, manivela motorului este lenta si dureaza mai mult decat in mod normal pentru a porni.

Verificati martorii in bord : Lumina de verificare a motorului apare uneori cand bateria este slaba. Luminile ciudate ale indicatorului sistemului – cum ar fi motorul de control si luminile cu lichid de racire scazut – ar putea insemna ca exista o problema cu bateria.

Nivel scazut de lichid al bateriei: bateriile auto au de obicei o parte a carcasei care este translucida, astfel incat sa puteti urmari intotdeauna nivelul lichidului bateriei. De asemenea, il puteti inspecta prin indepartarea capacelor rosii si negre daca nu sunt sigilate .

Concluzie: daca nivelul fluidului este sub placile de plumb (conductor de energie) din interior, este timpul sa verificati bateria si sistemul de incarcare. Cand nivelul lichidului scade, este de obicei cauzat de supraincarcare (caldura).

Carcasa pentru baterii umflate si balonate: Puteti da vina pe caldura excesiva pentru ca a cauzat umflarea carcasei bateriei, reducandu-va durata de viata a bateriei.

Trei ani durata de viata a bateriei este considerata o temporizare invechita: bateria poate dura mult peste trei ani, dar, cel putin, poate fi verificata starea sa actuala anual, si obligatoriu cand a implinit cei trei ani. Ciclurile de viata ale bateriei variaza de la trei la cinci ani, in functie de baterie. Cu toate acestea, obiceiurile de condus, vremea si calatoriile scurte frecvente (sub 20 de minute) pot scurta drastic durata de viata reala a bateriei masinii. Cele mai bune baterii auto le gasim pe site-ul cautautomoto.ro!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *