Copil fugărit de maidanezi în zona gării [VIDEO/ Târgu Neamț]

Au tot fost discuții și contre pe subiectul câinilor fără stăpân care cutreieră străzile Târgului.

Am tot ascultat cum autoritățile locale declară că îi culeg de pe străzi cât și când pot, că anumite ong-uri le tot pun bețe în roate.

Am înțeles că vin indivizi cu duba din comune sau alte orașe și îi lasă în zonele periferice, dar niciodată n-am auzit ca Poliția Locală să fi prins și pedepsit vreun făptaș.

Am tot auzit de la anumite persoane care se auto-intitulează iubitori de animale cât de inocenți sunt maidanezii și cum, de fapt, sunt ceilalți nebuni sau urăsc necuvântătoarele, doar fiindcă au convingerea că aceste patrupede pot reprezenta un real pericol pentru copii, bătrâni, și nu numai.

Am tot auzit despre câini vagabonzi prinși de hingheri, apoi adoptați de anumite entități/ persoane doar ca să fie, din nou, eliberate pe stradă și hrănite la colț de bloc.

Și am tot așteptat ca situația să fie… dreasă.

Dar n-am văzut, până acum, un copil fugărit de o haită de câini pe raza Târgului. Un copil fără apărare, care poate s-a ales cu o sperietură groaznică din cauza acestei experiențe. În cel mai bun caz. Un copil care ar fi putut ajunge la spital cu mușcături de câine. Ori mai rău, că precedente există în țară. Un copil care nu știe ce vor și ce fac (sau nu fac) ong-urile de profil și autoritățile.

Și nici nu e treaba lui să știe. Treaba lui e să se joace, în vacanța mare, în siguranță.

E treaba lor, a celor implicați în povestea asta cu câini fără stăpân, să facă cumva să nu mai vedem astfel de clipuri, astfel de situații. E timpul să vă reconfigurați traseul și să scoateți câinii maidanezi din peisajul urban! Fără alte discuții. Că ne-am săturat de discuții. Puneți-vă la aceeași masă, colaborați, soluționați. Locul animalelor nu e pe stradă!

Chiar nu vrem să scriem știri despre copiii mușcați de câinii vagabonzi sau… mai rău.

Radu Ciubotaru

sursa video: facebook Andrei Claudiu

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *