Coreea de Nord anunță încă 15 decese în plină epidemie de Covid-19

Cincisprezece noi decese din cauza “febrei” au fost înregistrate în Coreea de Nord, la trei zile după anunţul oficial al primului caz de Covid-19 din ţară, a anunţat sâmbătă agenţia oficială KCNA.

Kim Jong UnFoto: KCNA

Un total de 42 de persoane au murit, în timp ce au fost raportate 820.620 de cazuri de febră, dintre care cel puţin 324.550 sunt sub tratament medical.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a recunoscut sâmbătă că focarul a provocat “mari tulburări” în ţară.

“Răspândirea unei boli maligne perturbă ţara noastră coreeană”, a spus el.

KCNA a raportat că “toate provinciile, oraşele şi judeţele din ţară au fost blocate complet, iar locurile de muncă, centrele de producţie şi reşedinţa au fost închise”.

Deşi şi-a activat urgent sistemul de carantină pentru a stopa răspândirea bolii în rândul celor 25 de milioane de locuitori, dintre care niciunul nu este vaccinat, ţara raportează zilnic un număr mare de cazuri noi.

Phenianul a anunţat joi că oamenii au fost testaţi pozitiv pentru subvarianta BA.2 a lui Omicron şi pentru primul său deces. Kim Jong Un a dispus imediat măsuri de izolare.

Coreea de Nord, care a fost una dintre primele ţări din lume care şi-a închis graniţele în ianuarie 2020, după apariţia virusului în China vecină, s-a lăudat de mult timp cu capacitatea sa de a ţine virusul la distanţă. Nu a raportat anterior niciun caz confirmat de Covid-19 la OMS.

Sistemul de sănătate al ţării – unul dintre cele mai slabe din lume – eşuează şi nu are medicamente şi echipamente esenţiale, spun experţii. (News.ro)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *