Coronavirus în lume: Aproape 5,6 milioane de cazuri la nivel mondial – Coronavirus

​Numărul cazurilor de coronavirus la nivel mondial se apropie de 5,6 milioane, iar cel al deceselor asociate cu Covid-19 a ajuns circa 348.000, în timp ce peste 2,3 milioane de pacienți au fost declarați vindecați, potrivit centralizării de pe Worldometers.

Cele mai importante informații despre pandemie, LIVETEXT:

————

05.26 Chile: Salariile președintelui, miniștrilor și parlamentarilor au fost reduse în contextul epidemiei

01.40 Polemici asupra deciziei Austriei de a nu deschide granițele cu Italia: Di Maio: “Trebuie să revenim la normalitate”

01.06 Politico: Elitele Europei, aspru criticate pentru dublul standard al carantinei / Ce caz din România este menționat

————

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat luni că a suspendat „temporar” studiile clinice cu hidroxiclorochina pe care le realizează cu parteneri din mai multe țări, ca măsură de precauție, potrivit AFP. Această decizie urmează publicării vineri a unui studiu în jurnalul medical The Lancet, considerând ineficientă sau chiar dăunătoare utilizarea clorochininei sau a derivatelor sale.

Oficiali italieni vor crearea unei armate de 60.000 de „asistenți civici” voluntari care să le reamintească oamenilor de nevoia respectării distanțării sociale pentru combaterea pandemiei pe măsură ce țara iese din carantină.

Guvernul spaniol a revizuit luni în scădere bilanțul pandemiei de coronavirus în țară, una dintre cele mai afectate din lume, reducându-l la 26.834 de morți, adică cu 1.918 mai puțini decât în urmă cu o zi.

O directoare din cadrul OMS spune că modelele cu care se lucrează elimină „tot mai mult” posibilitatea producerii unui al doilea val important de coronavirus.

Grecia a făcut luni încă un pas spre întoarcerea spre normalitate, reluând legăturile cu feribotul spre insule și permițând restaurantelor, cafenelelor și barurilor să se redeschidă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *