Coronavirus în lume: Bilanțul global se apropie de 19 milioane de cazuri / Michelle Obama spune că pandemia și Trump i-au provocat o ușoară depresie – Coronavirus

Numărul total al îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a ajuns joi la 18.979.846 din care 12.171.965 sunt pacienți vindecați, iar 711.277 oameni care și-au pierdut viața, arată datele publicate pe platforma worlodmeters.info.

Principalele informații:

  • În vreme ce Donald Trump continuă să susțină că SUA gestionează foarte bine pandemia, datele sugerează o cu totul altă poveste, americanii înregistrând cea mai ridicată rată a mortalității, la nivel global, cu un bilanț nefericit de 160.000 de victime, la peste 4,9 milioane de cazuri.
  • Fosta primă doamnă a Americii Michelle Obama a povestit într-un podcast că suferă de o formă ușoară de depresie din cauza pandemiei de coronavirus, a problemelor rasiale și a ”ipocriziei” administrației Trump.
  • Autoritățile din Amsterdam, Olanda, au instituit obligativitatea purtării măștilor în spațiile deschide aglomerate.
  • Un incendiu a izbucnit într-un spital din India. Opt pacienți diagnosticați cu coronavirus au murit în incendiu, au transmis oficialii citați de Guardian.
  • În statul australian Victoria, cel mai afectat de pandemia de coronavirus, au fost înregistrate 471 de noi cazuri de infecții și 8 decese în ultimele 24 de ore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *