Coronavirus în lume China a raportat doar 8 cazuri de infecții, cea mai scăzută cifră de la debutul pandemiei / Accesul pe Everest a fost interzis / Soția premierului canadian este infectată – Esential

Criza generată de coronavirus continuă cu noi măsuri luate de fiecare stat afectat de pandemie, în New York fiind declanșată starea de urgență, în timp ce China a raportat vineri numai opt noi cazuri de contaminare cu coronavirus, cea mai scăzută cifră de la începutul publicării de statistici asupra epidemiei la mijlocul lunii ianuarie. Școli închise, zboruri suspendate, teatre și cinematografe închise și evenimente sportive anulate reprezintă tabloul general, în condițiile în care numărul total de cazuri de infecții, la nivel mondial, este în jur de 130.000. Printre persoanele afectate de pandemie se numără și soția premierului Justin Trudeau, care a fost depistată pozitiv.

Italia a înregistrat 189 de decese în doar 24 de ore, bilanțul total al morților fiind peste 800, iar peste 12.400 de oameni infectați.

China a raportat vineri numai opt noi cazuri de contaminare cu coronavirus, cea mai scăzută cifră de la începutul publicării de statistici asupra epidemiei la mijlocul lunii ianuarie. Dintre aceste cazuri suplimentare, cinci au fost înregistrate în oraşul Wuhan, epicentrul bolii COVID-19, unde virusul a apărut la sfârşitul lui 2019.

Celelalte trei contaminări înregistrate (două la Shanghai şi una la Beijing) au fost raportate la persoane provenite din străinătate. Nu a fost precizată naţionalitatea lor. China numără astfel în prezent un total de 88 de cazuri “importate” din alte ţări: o nouă provocare pentru autorităţile sanitare, care au reuşit să limiteze răspândirea COVID-19 pe teritoriul naţional.

Nepalul a urmat vineri exemplul Chinei suspendând eliberarea permiselor de ascensiune pe Everest din cauza epidemiei de COVID-19 cu câteva săptămâni înainte de debutul sezonului de escaladă, informează AFP.

Autorităţile de la Katmandou au suspendat ascensiunile pe toate masivele sale muntoase şi nu mai eliberează vize turistice, a declarat pentru AFP ministrul nepalez al Culturii, Turismului şi Aviaţiei civile, Yogesh Bhattarai.

“Guvernul a decis să suspende toate expediţiile de primăvară şi să anuleze toate permisele de ascensiune pentru moment. Decizia poate fi reconsiderată după analiza situaţiei mondiale, în decursul lunii viitoare”, a precizat acesta. Decizia dă o grea lovitură economiei nepaleze, pentru care turismul montan este o sursă esenţială de venituri. În Nepal a fost confirmat un singur caz de coronavirus până la această oră.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *