Coronavirus în lume: Epidemia a ajuns în peste 80 de țări, numărul total de cazuri se apropie de 100.00 – International

Coronavirusul care a apărut în China la sfârșitul anului trecut a ajuns în peste 80 de țări, epidemia evoluând rapid acum în părți din Asia, Europa și Statele Unite, transmite Reuters. La nivel global s-au consemnat peste 98.000 de cazuri și mai mult de 3.300 de decese.

Situația epidemiei din Asia

Provincia Hubei a raportat zero cazuri în afara capitalei Wuhan pentru prima oară de la izbucnirea epidemiei. În China au fost raportate în total 143 de cazuri, dintre care 126 în Wuhan

Coreea de Sud a confirmat 196 de cazuri noi și încă 7 decese, ceea ce urcă numărul total de infecții la 6.284, iar bilanțul morților la 42. A fost instituită o ”zonă specială” în jurul orașului Gyeongsang, iar armata SUA a confirmat două noi cazuri printre rudele soldaților aflați acolo.

Numărul infecțiilor din Japonia a ajuns vineri dimineață la 1.057, iar guvernul a ordonat o carantină de două săptămâni pentru cei care vin din China și Coreea de Sud și a anunțat că Olimpiada din vară se va desfășura conform programului.

Epidemia a afectat aproape toate provinciile din Iran, unde sunt peste 3.500 de cazuri confirmate și 107 decese, iar Irak a anulat rugăciunile de vineri din orașul sfânt șiit Kerbala după ce joi s-a consemnat al doilea deces din Bagdad.

Președintele palestinian Mahmoud Abbas a declarat o stare de urgență de 30 de zile joi iar, Biserica Nașterii Domnului din Betleem a fost închisă după decoperirea a șapte cazuri de coronavirus.

Ultimele evoluții ale coronavirusului din Europa

Bilanțul din Italia a crescut cu 41 de decese într-o zi, până la 148, iar epidemia nu dă niciun semn că va încetini curând în cea mai afectată țară europeană.

Trei oameni au mai murit din cauza coronavirusului în Franța (totalul este de șapte acum), iar numărul de infecții a urcat cu 138, până la 423. Marea Britanie a înregistrat primul deces, iar numărul de cazuri a urcat la 115.

Bilanțul infecțiilor din Germania a sărit cu 109 într-o zi, până la 349. Spania a înregistrat 234 de cazuri și 3 decese până acum.

Statele Unite


Epidemia s-a întins și mai mult joi pe teritoriul SUA, apărând în cel puțin patru noi state, Congresul american aprobând de urgență fonduri de 8 miliarde de dolari pentru lupta împotriva coronavirusului.

Google s-a alăturat Amazon, Facebook și Microsoft, recomandând angajaților din zona Seattle, cea mai afectată de virus din țară, să lucreze de acasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *