Coronavirus în lume: Italia pregătește noi restricții / Purtarea măștilor devine obligatorie în toate spațiile publice din Slovacia – Coronavirus

Numărul mondial al cazurilor de coronavirus se apropie de 38 de milioane, 28 de milioane de persoane fiind declarate vindecate, țările lumii raportând până acum 1.081.000 de decese asociate cu Covid-19, potrivit datelor centralizate de Worldometers.

Cele mai noi informații despre pandemie, LIVETEXT:

—————–

08.09 Cehia impune noi restricții: Barurile se închid la ora 20.00, iar restaurantele permit doar 4 oameni la masă. Începând de luni, cel mult 20 de persoane pot participa evenimentele culturale şi religioase în aer liber. Şcolile şi facultăţile fac cursuri online.

08.04 India: 66.732 cazuri noi (7,12 milioane în total) și alte 816 decese (109.150). În ultimele 13 zile au fost raportate 1 milion de cazuri noi

06.18 Financial Times: Redresarea economiei mondiale după pandemia de coronavirus este fragilă și inegală

05.47 În Slovacia, purtarea măștilor de protecție devine obligatorie în public

04.46 Autoritățile italiene pregătesc noi măsuri restrictive

—————–

Virusul responsabil pentru Covid-19 poate rămâne infecțios pe suprefețe precum bancnote, ecranele telefoanelor și pe oțelul inoxidabil pentru 28 de zile, spun cercetătorii. Descoperirile Agenției Naționale de Știință a Australiei sugerează că SARS-Cov-2 poate supraviețui pe suprafețe mai mult timp decât s-a crezut anterior.

Cercetătorii britanici au început să testeze vaccinul tradițional împotriva tuberculozei, cunoscutul BCG, dezvoltat în 1921, pentru a vedea dacă poate salva vieți în lupta cu Covid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *