Coronavirus în lume: Peste 502.000 de decese, bilanțul infecțiilor a depășit 10 milioane / Canada se pregătește pentru un al doilea val – Coronavirus

Pandemia de COVID-19 este „departe de a se fi încheiat” și „chiar accelerează”, a avertizat Tedros Adhanom, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății. Pandemia a trecut de două praguri simbolice în ultimele 24 de ore: peste 500.000 de decese și 10 milioane de infecții; 502.599 de persoane și-au pierdut viața din cauza COVID-19 și 10,2 milioane au fost infectate cu coronavirusul. Canada se pregătește pentru un al doilea val al pandemiei așteptat să lovească în toamnă, premierul Justin Trudeau îndemnând canadienii să rămână vigilenți și să respecte măsurile de igienă și distanțare socială.

Citește ultimele informații LIVETEXT pe HOTNEWS:
————————————————————–

10.23 Tailanda a raportat două cazuri importate de COVID-19, marcând a 36-a zi consecutivă fără o transmitere locală a virusului, potrivit autorităților tailandeze. Țara urmează să își redeschidă școlile și barurile și să permită intrarea în țară a unor turiști străini începând de miercuri

Climatul economic din Zona Euro s-a îmbunătățit semnificativ în iunie, iar așteptările cu privire la ocuparea forţei de muncă înregistrează din nou o creştere. Cu toate acestea, în Grecia pesimismul se amplifică. Conform unui studiu al Comisiei Europene, Indicatorul Climatului Economic (ESI) pentru Zona Euro a crescut cu 8,2 puncte, cea mai mare creştere de până acum, ajungând la 75,7 puncte, în timp ce la nivelul UE cu 27 de state membre, acest indicator s-a consolidat cu 8,1 puncte, ajungând la 74,8. Până în prezent, ESI a recuperat aproximativ 30% din pierderile totale din martie și aprilie.

Grecia nu va primi până în 15 iulie curse aeriene directe din Regatul Unit şi Suedia, au anunţat luni autorităţile de la Atena, adăugând că vor aplica recomandările Uniunii Europene pentru a stabili ce ţări prezintă riscuri ridicate de răspândire a coronavirusului. Grecia și-a redeschis principalele aeroporturi din Atena și Salonic din 15 iunie pentru mai multe zboruri internaţionale, iar celelalte aeroporturi se redeschid la 1 iulie.

Guvernul britanic a anunțat, luni, că va întări carantina în Leicester din cauza unui nou focar de coronavirus în acest oraș din centrul Angliei, primul care a fost supus restricțiilor zonale. Afacerile „neesențiale”, care s-au redeschis la jumătatea lunii iunie în Anglia, vor trebui să se închidă din nou de marți, a declarat ministrul Sănătății, Matt Hancock, în Camera Comunelor. El a spus că măsurile vor fi reevaluate în două săptămâni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *