Coronavirus în lume: SUA se apropie de 100.000 de decese / China nu raportează niciun nou caz pentru prima oară de la debutul pandemiei – Coronavirus

Numărul cazurilor de coronavirus în lume a depășt, sâmbătă dimineață, 5,3 milioane, iar ce al deceselor asociate cu Covid-19 a depășit pragul de 340.000, în condițiile în care peste 2,1 milioane de persoane infectate cu Sars-Cov-2 au fost declarate vindecate, potrivit centralizării de pe

Worldometers.

Cele mai importante informații, LIVETEXT:

08.44: Numărul cazurilor confirmate în Germania a crescut la 177.850, potrivit Institutului Robert Koch. Numărul deceselor a crescut cu 42, sâmbătă, la 8.216.

08.35: Un consilier apropiat al premierului Boris Johnson, suspectat că a încălcat măsurile de izolare

08.30: O staţiune din Portugalia a decis testarea tuturor locuitorilor înaintea de sezonul estival

China continentală nu a raportat niciun caz nou confirmat de Covid-19 pentru 22 mai, pentru prima oară de când a debutat pandemia în orașul Wuhan anul trecut.

Cu toate acestea, spune Comisia Națională de Sănătate, există două cazuri suspecte, unul importat din Shanghai și unul de transmitere locală.

Numărul cazurilor asimptomatice a scăzut de la 35, câte erau vineri, la 28.

În SUA, numărul cazurilor a ajuns la peste 1,6 milioane, în timp ce bilanțul total al deceselor se apropie de 100.000.

Numărul de infecții cu noul coronavirus a depășit vineri 100.000 în Africa, potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor african, relatează The New York Times.

Bilanțul deceselor cauzate de COVID-19 a depășit 3.100 de victime pe continentul de aproape 1,3 miliarde de locuitori.

Africa a înregistrat în mare același număr de noi cazuri ca în ultimele două săptămâni, potrivit directorului CDC Africa, John Nkengasong, adăugând că „sperăm că aceast trend va continua” în detrimentul unei creșteri exponențiale a infecțiilor.

Citește și:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *