Coronavirus în România: Încă nu știm cum vor arăta restricțiile de după 15 mai, nici cum vor fi impuse – Coronavirus

Bilanțul deceselor pacienților testați pozitiv cu Covid-19 a ajuns la 888, în cursul zilei de joi fiind anunțate 24 de noi victime, printre care și primul străin care moare pe teritoriul României, un cetățean bulgar. Potrivit ultimei raportări, de joi de la prânz, numărul îmbolnăvirilor din cauza coronavirusului în România a ajuns la 14.499. Situația amenzilor date celor care încalcă restricțiile are încă destule semne de întrebare, iar autoritățile nu au anunțat până acum cum vor arăta măsurile ce vor fi luate după 15 mai.

Cele mai noi informații despre epidemia din România, LIVETEXT:

———–

01.40 Ministrul Educației: Luăm în calcul ca probele de competențe de la Bacalaureat să fie susținute online

———–

Decizia Curții Constituționale prin care a fost declarată neconstituțională ordonanța de urgență a Guvernului privind instituirea stării de urgență a fost luată „în unanimitate”, dar au fost și doi judecători care au considerat că aceasta nu trebuie declarată neconstituțională în întregime, a spus joi seară, la Antena 3, președintele CCR, Valer Dorneanu.

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat joi seară că un al doilea val al epidemiei de Covid-19 va avea loc la iarnă, însă nu va mai avea aceeași intensitate.

Președintele Klaus Iohannis a apărat joi amenzile impuse de autorități în perioada stării de urgență și a afirmat „cu toată responsabilitatea” că „fără aceste sancțiuni, morții pe care astăzi îi plângem ar fi fost mult mai mulți”.

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, spune că până la data publicării în Monitorul Oficial a deciziei CCR actul normativ în baza cărora amenzile în starea de urgență au fost aplicate este încă în vigoare, iar sancțiunile se pot da în continuare. După acel moment, a precizat el, prevederile sunt suspendate urmând ca Parlamentul sau, după caz Guvernul să remedieze ceea ce a semnalat CCR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *