Coronavirus: Turiști italieni, scoși din croazieră că nu au respectat măsurile anti-Covid – International

O familie de turiști italieni au fost scoși dintr-o croazieră pe Mediterană pentru că au părăsit traseul organizat în timpul excursiei, încălcând reglementările anticovid ale navei pe care călătoreau, a declarat joi compania de croazieră MSC Cruises, porivit AFP.

Nava de croazieră implicată, MSC Grandiosa, a fost prima navă de croazieră mare care a navigat în Marea Mediterană după un lung hiatus din cauza pandemiei. Având o ocupare de numai 70% ca urmare a măsurilor antivirus, vasul naviga duminică de la Genova în nord-vestul Italiei.

Familia italiană implicată, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, a debarcat în portul Napoli pentru a participa la o excursie de o zi pe insula Capri, dar au părăsit grupul în ciuda mai multor avertismente, conform MSC. Acestora li s-a refuzat apoi accesul la navă.

„Plecând de la excursia de o zi, această familie s-a exclus de pe lista de siguranță înființată de MSC Cruises pentru a le permite să se bucure în siguranță de excursia lor și, prin urmare, nu au putut avea voie să se îmbarce la bord “, a declarat compania într-un comunicat.

MSC încearcă să evite problemele întâmpinate în această lună de linia de croazieră norvegiană Hurtigruten, când zeci de pasageri și membri ai echipajului său au fost testați pozitiv. Autoritățile din domeniul sănătății se tem că în timpul opririlor și excursiilor de-a lungul coastei norvegiene, pasagerii ar fi putut infecta rezidenții din regiunile vizitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *