Trump neagă că ar fi știut ceva despre proiectul lui Steve Bannon de strângere de fonduri pentru zidul dintre SUA și Mexic – International

Președintele SUA, Donald Trump, a afirmat joi că ”nu știe nimic” despre site-ul de strângere de fonduri pentru construcția zidului de la granița dintre SUA și Mexic, pentru care fostul său consilier a fost pus sub acuzare, relatează AFP.

”Nu știu nimic despre acest proiect”, a declarat Trump din Biroul Oval.

”Nu am mai avut contact cu el de foarte mult timp”, a adăugat el, referindu-se la fostul său consilier.

Bannon, care a fost unul dintre arhitecții campaniei prezidențiale a magnatului imobiliar din 2016, este acuzat că, alături de alți trei responsabili ai site-ului “We Build The Wall”, că a “deturnat banii a sute de mii de donatori”, a afirmat procuroarea Audrey Strauss, într-un comunicat.

Astfel, Steve Bannon ar fi folosit “sute de mii de dolari” pentru “cheltuieli personale”, a adăugat aceasta.

Deturnările de fonduri ar fi început în decembrie 2018, potrivit anchetatorilor. În condițiile în care donatorii erau asigurați că toți banii vor fi folosiți pentru ridicarea zidului – devenit un simbol al înăspririi politicii privind migrația – Bannon și alți trei responsabili deturnau o parte din fonduri prin intermediul unei societăți non-profit și al unei firme-paravan, în special cu ajutorul unor facturi false, potrivit sursei citate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *