Realitatea criptomonedelor de astăzi este că acestea sunt un permis pentru sectorul privat de a tipări bani, a spus Heath. “Începând cu ianuarie 2020, oferta M1 a crescut de 4,5 ori. Dar dacă te uiți la capacitatea totală de piață a criptomonedelor, aceasta are o creștere de peste zece ori”, a spus el.

Adevărul despre criptomonede

Spațiul criptomonedelor a aflat rețeta pentru a crea o panică financiară semnificativă. “Piața criptografică ar putea crește între 3 și 10 miliarde de dolari. Când acea cantitate de capital va fi ștearsă din portofelele digitale din întreaga lume, va trebui să fiți conștienți că se vor resimți repercusiuni financiare semnificative”, a remarcat Heath.

Susținătorul metalelor prețioase pare nemulțumit de predicțiile că Bitcoin depășește aurul ca depozit de valoare. De asemenea, el pune sub semnul întrebării ideea că oferta maximă de 21 de milioane a Bitcoin îi conferă raritate sau valoare și a arătat către alte criptomonede de valoare mai mică, care sunt susținute de ceea ce spune că este o tehnologie mai bună:

„Ce spuneți de celelalte 10.000 de jetoane și monede legate de criptomonede care există astăzi, dintre care multe au o tehnologie mai bună, o intimitate mai bună și consumă mai puțină energie?”

„Când sunt așa de multe, care este valoarea sau care este într-adevăr acea valoare intrinsecă?” spune el.