Criză agricultură? Murim de foame la anu’? Gogoașă! – Perspektiva

Cică mori de foame peste un an. Cică anul ăsta și gata, coronavirusul a lovit adânc. Anu’ ăsta te mai ghiftuiești și gata! peste un an o să stai cu burta-n sus, o să mori, mori de foame, moarte groaznică, în chinuri. Să fim serioși. Toate astea se adresează unui creier “fără greutate”, light, creier îngrășat cu prostii.

Criză în agricultură?

Cum de poți înghiți așa zvon, așa gogoașă? Nu intru în creierele oamenilor, acolo mă cutremur și mă rătăcesc.

Mie îmi pasă de Piață, de simpla viață a mărfii.
Marfa care trece din mănă-n mână. Simplu. Vreau o pâine, o lipie, să zicem? O ai tu? E proaspătă? Mi-o iau. Și-o s-o înghit cu poftă, c-o roșie ș-o brânză. Așa de poftă mi-ai făcut. Mâine mă întorc ș-o iau de la capăt.

Bântuie pe internet o stafie: foamea!
Cine crede? Omul stresat după COVID 19, omul cu stomahul plin, omul panicat. Foamea globală în 2020 așa ceva nu există.

Hai să vedem niște mecanisme, niște banalități.
Cine merge în piață, în cea mai urătă piață de zarzavaturi din țara asta vede, ce vede? Zarzavaturi. Zarzavaturile, verdețurile se fac, se coc în câteva luni. Deci, n-ai cum să prevezi criza leușteanului, de astăzi. Au murit de coronavirus atâția cultivatori de verdețuri? Nu! Să vedem grâul, măiculița pâinii. Grâul se pun în pământ înainte de iarnă, ca să germineze sămânța. Cum, frate, să știu eu astăzi ce va fi la iarnă? Deci, nici aici nu merge prosteala. Cine nu merge în Piață înghite gogoși de astea. Deci, avem natura, pământul care scoate din străfundurile lui mâncarea pentru fomiști ca noi. Că poate, zic poate, o fi producție mai mică la ghimbir? Se întâmplă. Ce se întâmplă în astfel de cazuri? Se ridică prețul la ghimbir. Cui pasă în mod real de ghimbir? Ai hreanul, bagi hrean. Hreanul mereu acolo, la datorie. Hreanul să-ți piște limba care vorbește fără să gândească. Hai, gândește încă un pic, e atâta supraproducție stocată pe lumea asta mică, încât n-ai cum muri de foame. Miliarde de tone de conserve. Cine le va hali?
Să le piște limba piraniile ălora care panichează prostimea.
Uite, ți-am dat de mâncare trei argumente că nu mori de foame.
Dar dacă tu vrei cu adevărat, chinuie-te!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *