Criza gunoiului din Sectorul 1: Prefectul Capitalei amână o decizie privind instituirea stării de alertă în sector, așa cum a cerut Clotilde Armand – Esential

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat luni că amână o decizie privind instituirea stării de alertă, așa cum a cerut primarul Clotilde Armand, așteptând în acest sens un raport al Găzii de Mediu. Reamintim că Armand a cerut vineri instituirea stării de alertă sanitară în sector, după ce firma de salubrizare Romprest a oprit din nou colectarea gunoiului de pe străzi din cauza conflicului cu primăria privind plata datoriilor.

Prefectul Capitalei a cerut vineri Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Gărzii de Mediu să facă o analiză, spunând că, în funcţie de constatările acestora, va decide dacă va își va da cordul pentru declararea stării de alertă în Sectorul 1.

“La acest a acest moment nu am luat încă o decizie în sensul acceptării solicitării pentru că nu nu avem toate datele”, a afirmat luni prefectul Capitalei.

El a spus că a primit răspunsul Agenției de Mediu, care nu a constatat depășiși ale unor indicatori, în timp ce DSP a amendat Romprest cu 4.000 de lei și a dispus să reînceapă colectarea gunoiului, ceea ce s-a și întâmplat sâmbătă.

Prefectul a spus că va răspunde solicitării lui Clotilde Armand după ce va primi raportul Găzii de Mediu, care este așteptat marți.

„Romprest va mobiliza imediat toate resursele alocate serviciului pentru ca, pe măsură ce autospecialele se vor descărca la staţia de sortare, să intre în program de colectare a deşeurilor care s-au acumulat în sector începând cu data de 1 iunie 2021, dată la care accesul la staţiile de sortare agreate a fost interzis”, a transmis Romprest într-un comunicat.

Cum a pornit noua criză a gunoiului din Sectorul 1

Clotilde Armand a mai spus că dacă în cel mult 24 de ore de la anunțul companiei gunoiul nu este ridicat, va rezilia contractul și va aduce un alt operator de salubritate.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Clotilde Armand le-a promis bucureștenilor că „acest episod negru din istoria Sectorului 1 cauzat de politicieni corupți și de mafia gunoaielor va lua curând sfârșit”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *