Vremea o ia razna complet! Vijelii și grindină în aproape toată țara. În ce zone vin ploile de mâine – Capital

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare pentru perioada marți, ora 12.00 – joi ora 23.00. Potrivit meteorologilor, începând cu ziua de marți și până joi seară, vor fi ploi care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, vijelii și grindină în toată țara. De menționat este faptul că, instabilitatea atmosferică va continua să fie puternică până la sfârșitul săptămânii.

Potrivit meteorologilor, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină.

În ceea ce privește zonele vizate, aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului. Totodată, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată până la sfârșitul săptămânii.

Cum va fi vremea în luna iunie. Prognoza meteo ANM

Luna iunie nu va fi atât de călduroasă. Potrivit ANM, în săptămâna 7.06.2021-14.06.2021, temperaturile se vor situa uşor sub cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a ţării. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-vestice, în zona Carpaţilor Meridionali, dar şi în zona Dobrogei, iar în vestul, nord-vestul şi în centrul teritoriului va fi deficitar. În rest, cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În cea de a doua jumătate a lunii iunie, adică săptămâna 14.06.2021 – 21.06.2021, situația va fi similară. Temperatura aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

În ceea ce privește cantităţile de precipitaţii, acestea vor fi excedentare în regiunile sudice şi sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, conform ANM.

Finalul lunii iunie vine tot cu temperaturi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă. Potrivit meteorologilor, în săptămâna 21.06.2021 – 28.06.2021 temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Începutul lunii iulie, adică săptămâna 28.06.2021 – 05.07.2021 va fi tot răcoros. Temperaturile medii vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *