Criza ucraineană: SUA își retrag ultimii soldați din Ucraina / Britanicii își retrag și ei soldații / Rusia continuă evacuarea personalului diplomatic / Zelenski face apel la calm – International

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Statele Unite au ordonat retragerea a 160 de soldați americani care antrenau forțele ucrainene pentru „repoziționarea în altă parte a Europei”, a anunțat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, citat de AFP.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a luat decizia cu privire la trupele Gărzii Naționale din Florida „cu gândul la siguranța și securitatea forței de muncă”, se arată în declarație, Washingtonul afirmând vineri că o invazie rusă a Ucrainei ar putea surveni „oricand”.

LIVE TEXT

16:16 ​Lavrov acuză SUA că duce o „campanie de propagandă” despre posibila agresiune rusă

15:31 Președintele Ucrainei denunță avertismentele privind o invazie rusă: Alimentează panica

14:30 Marea Britanie își retrage soldații din Ucraina și le transmite cetățenilor săi să plece imediat: Să nu se aștepte la o evacuare militară ca în Afganistan

14:21 Statele Unite retrag o parte a personalului său diplomatic din Ucraina

13:00 Ucraina invocă Acordul de la Viena și cere oficial explicații Rusiei / Ce este Mecanismul de Reducere a Riscurilor

Marea Britanie își retrage soldații din Ucraina și le transmite cetățenilor săi să plece imediat

Cetățenii britanici care aleg să rămână în Ucraina nu ar trebui să se aștepte la o evacuare militară în cazul în care izbucnește un conflict cu Rusia, a declarat sâmbătă ministrul junior al apărării, James Heappey, pentru Sky News.

Preşedintele Ucrainei denunță avertismentele privind o invazie rusă: Alimentează panica

Avertismentele americane privind un atac iminent al Rusiei împotriva Ucrainei „provoacă panică și nu-i ajută” pe ucraineni, a denunțat sâmbătă preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, citat de agenția Interfax-Ukraine, transmite AFP.

„În prezent, cel mai bun prieten al dușmanilor noștri este panica în țara noastră. Iar toate aceste informații (privind un atac) nu fac decât să provoace panică și nu ne ajută deloc”, ar fi afirmat Zelenski în timpul unei deplasări în țară.

Statele Unite au avertizat vineri cu privire la o posibilă iminentă invazie rusă a Ucrainei.

spot_imgspot_img