Cum actioneaza si ce contin cei mai buni detergenti profesionali

detergenti profesionali

Oamenii care au in gestiune restaurante, hoteluri sau alte unitati de cazare, stiu ca ingrijirea acestor localuri se desfasoara in moduri cu totul diferite fata de procesele implicate de o gospodarie obisnuita. Vesela si rufele dintr-un local de dimensiuni ridicate presupun o curatare extrem de complexa. Pe langa numarul lor si nevoia de a le avea in permanenta curate intr-un timp cat mai scurt, este foarte importanta si calitatea curatarii.

De pilda, pentru un restaurant este inacceptabil sa aiba vesela curatata necorespunzator, iar pentru o unitate de cazare nu este acceptabila utilizarea unei vesele care sa nu fie impecabila. Tocmai de aceea, pentru a putea avea parte doar de elemente curatate in mod exemplar, managerii din industria HoReCa trebuie sa recurga la ajutorul unor detergenti profesionali. Produsi din ingrediente care pot sa actioneze impotriva petelor, dar si impotriva microorganismelor daunatoare, detergentii profesionali curata si protejeaza intr-o maniera extrem de eficienta. Afla din acest articol cum actioneaza detergentii dezinfectanti conceputi special pentru industria HoReCa! 

Cum se curata hainele cu detergenti profesionali

Ca in cazul variantelor obisnuite din comert, detergentii profesionali se bucura de ajutorul unor produse precum balsamul. Fireste, si acesta este tot profesional. Scopul principal al detergentului dezinfectant este sa curete materialele textile albe si colorate, dintr-o gama variata de materiale, in mod eficient. Pe langa curatare, detergentul trebuie sa dezinfecteze si sa albeasca tesaturile. De multe ori, apa dura poate sa afecteze eficienta unui detergent, insa cele profesonale sunt fabricate din ingrediente care le permit sa faca fata oricarui tip de apa. 

Considerat parte din categoria biocidelor, detergentul universal este recomandat pentru orice tip de masina de spalat si are actiune tuberculocida, virucida, bactericida si fungicida. Altfel spus,  mai ales in cazul hotelurilor si a altor unitati de cazare, este foarte eficient in a combate potentialii virusi si bacterii ce pot aparea pe suprafata asternuturilor, de exemplu. Ingredientele principale continute de un detergent profesional pentru tesaturi sunt agentii de albire pe baza de oxigen, surfactantii anionici, surfactantii nonionici, sapun, fosfonati, zeoliti, dar si enzime si parfumuri. Un amanunt interesant este reprezentat de faptul ca dezinfectarea eficienta este activata atunci cand temperatura de spalare atinge nivelul de 65 de grade Celsius. 

Si balsamul profesional este si el oarecum similar cu cel obisnuit, doar ca are un sistem de dozaj mult mai bine pus la punct, in asa fel incat sa fie folosit in mod cat mai eficient. 

O alta particularitate a detergentilor profesionali, dar si a balsamurilor din aceeasi categorie este reprezentata de faptul ca ele sunt achizitionate in cantitati mult mai mari decat detergentii obisnuiti. De regula, cantitatea continuta de un bidon de detergent profesional sau balsam profesional este de 10 litri de produs. 

Exista detergent profesional si pentru vase

Nu doar rufele sunt un element ce necesita atentie si ingrijire din partea managerilor restaurantelor si ai unitatilor de cazare. Vasele trebuie si ele spalate rapid si constant, mai ales in cazul restaurantelor. Tocmai de aceea, se apeleaza la masini de spalat profesionale, de dimensiuni considerabile, care spala si usuca vasele si tacamurile rapid. Insa acest proces poate fi inlesnit de utilizarea unor detergenti special conceputi pentru acest tip de masini si pentru a fi utilizati in combinatie cu apa dura.

Pentru a fi mai eficienti, detergentii profesionali de diferite tipuri sunt bogati in surfactanti antispumanti. Acestia vor impiedica formarea excesiva a spumei si vor incuraja uscarea imediata si fara urme. 

Nu doar la detergenti profesonali pentru vase si pentru rufe poti avea acces daca detii o afacere in domeniul HoReCa. Exista solutii de detergenti pentru mobila, detergenti pentru pardoseli, detergenti pentru toaleta si dezinfectanti universali pentru suprafete. Toate aceste produse sunt utile pentru a face din restaurantul sau unitatea de cazare pe care o gestionezi un spatiu primitor, igienic, lipsit de riscuri sanitare si cu aspect impecabil pentru clientii tai. Cumpara detergenti profesionali de la magazine de incredere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *