Top 3 motive pentru care sa instalezi tamplarie PVC!

tamplarie pvc

Ferestrele sunt elemente extrem de importante pentru orice locuinta. Fie ca este vorba despre case sau despre apartamente, locuintele trebuie sa fie protejate impotriva frigului sau a caldurii in exces. Totodata, ele trebuie securizate in asa fel incat patrunderea musafirilor nepoftiti sa fie imposibila. Pe langa usi, foarte importante in angrenajul de securizare si izolare a unei locuinte, conteaza foarte mult sa apelezi la cele mai bune solutii de tamplarie.

Chiar daca lemnul a reprezentat mereu o solutie populara pentru ferestre, iar apoi variantele metalice au aparut pentru a aduce un plus de siguranta, cea mai buna varianta ramane cea de tamplarie PVC. Aceasta optiune este cea mai moderna si acest lucru ii confera si avantajul de a beneficia mereu de imbunatatiri. Sunt foarte multe motive pentru care merita sa instalezi tamplarie din aceasta categorie daca construiesti sau renovezi o locuinta. Afla din acest articol care sunt cele mai importante trei astfel de argumente! 

Material modern si sigur

PVC-ul (policlorura de vinil) este un polimer extrem de folosit in constructii. Acest statut ii ofera si avantajul de a fi un material in permanenta testat, verificat si imbunatatit. PVC-ul respecta toate normele de securitate si de protectie a mediului. Este un material reciclabil si productia sa este una foarte prietenoasa cu mediul inconjurator. In aceste conditii, este evident ca PVC-ul va fi in permanenta un material imbunatatit si adaptat nevoilor oamenilor. Daca iti montezi ferestre noi, este de preferat sa optezi pentru tamplarie PVC, deoarece ai siguranta ca te vei bucura de tehnologii de ultima ora, durabile si sigure si pentru mediul inconjurator. 

Tot la capitolul sigurantei se incadreaza si sistemele de securitate care insotesc tamplaria PVC. Acestea sunt mult mai bine ajustate decat cele utilizate in cazul tamplariei din lemn. PVC-ul este un material ce asigura ferestrelor etanseitate si un caracter compact. Cu ajutorul unor incuietori de calitate, acestea sunt imposibil de deschis din exterior. Desigur, cu exceptia situatiilor in care soliciti in mod expres ca acest lucru sa poata fi facut. 

Tamplaria PVC este rezistenta pe termen lung

Asa cum ai putut afla din randurile anterioare, PVC-ul este un material care ii tine alerti pe expertii in cautare de noi moduri de dezvoltare a tehnologiei. Acestia testeaza in mod constant profilele din PVC pentru a verifica si rezistenta in timp a materialului. Durata de viata acceptata la nivel international pentru tamplarie PVC este de mai bine de 40 de ani.

Pentru mai mult de patru decenii, ferestrele cu profile din PVC isi vor pastra aspectul si capacitatea de izolare. Ele sunt foarte rezistente la coroziune, socuri, abraziune, contactul cu substante chimice precum alcoolul sau uleiurile, dar si la impactul fenomenelor meteo extreme. PVC-ul este un material care are o rezistenta sporita la foc. Gratie clorului din compozitia policlorurii de vinil, aceasta se stinge singura in cazul in care apare un incendiu in locuinta.

Izolare termica si fonica

Al doilea rol, ca importanta, pe care il are o fereastra, este acela de a izola termic si fonic o incapere. PVC-ul este materialul ideal daca vrei sa obtii facturi mai mici la gaze si electricitate. Asta deoarece are excelente proprietati de izolare termica. Pierderile de caldura sau aer rece sunt diminuate semnificativ odata ce montezi tamplarie PVC. 

Si in ceea ce priveste zgomotul, tamplaria din PVC contribuie la mentinerea unui ambient placut. Zgomotele din exterior sunt tinute la distanta, iar tu si familia ta va veti putea odihni linistiti. 

Alege tamplarie PVC de la un magazin profesionist si bucura-te de rezistenta pe termen lung, siguranta si izolare termica si fonica la cel mai inalt nivel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *