Cum alegi biroul potrivit pentru acasă

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Recenta pandemie ne-a demonstrat cât este de important să ai un spaţiu adecvat în care să-ţi poţi desfăşura activitatea în condiţii optime de acasă. Amenajarea unui birou te ajută să-ţi îndeplinești responsabilitățile cu privire la studii, serviciu sau business. Există variante de mobilier office pentru orice tip de amenajare, suprafeţe sau stiluri de decor. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să-l alegi pe cel potrivit nevoilor tale:

Pentru ce vei folosi biroul?

Stabilirea activităţii este esenţială pentru alegerea unui birou potrivit. Birourile pentru elevi sau studenţi trebuie să vină în întâmpinarea nevoilor acestora de asimilare a informaţiilor în procesul instructiv-educativ.

Dacă îl foloseşti pentru serviciu, trebuie să-ţi ofere la îndemână instrumentele adecvate îndeplinirii sarcinilor de lucru: laptop sau desktop, unul sau mai multe monitoare, scanner, imprimantă, cărţi, obiecte de papetărie, aparate de măsurat, schiţe, hărţi etc.

În funcţie de specificul fiecărei activităţi vei putea alege din gama de birouri de la Unicspot.ro modelul care ţi se potriveşte.

Amplasament

Fie că ai o locuinţă generoasă sau un apartament restrâns, cu ajutorul mobilierului potrivit vei putea amenaja biroul de la domiciliu:

Clasic

Modelul clasic de birou este amplasat în dreptul ferestrei, paralel cu zidul, cu faţa către geam sau către uşă, în funcţie de preferinţe. Pe lângă masa propriu-zisă, poate avea unul sau două spaţii de depozitare laterale, deschise sau cu uşă. Dacă în ritmul de lucru de zi cu zi foloseşti o parte din obiectele amintite mai sus, îţi recomandăm modelul de birou Baber, stejar alb, 84x120x138 cm, cu un corp de bibliotecă integrat în lateral. Astfel ai la îndemână tot ceea ce-ţi foloseşte, fără a fi nevoit să te ridici de pe scaun.

Colţar

Alegerea unui birou instalat în colţul camerei te ajută să profiţi la maximum de un spaţiu pe care altfel l-ai fi ignorat. Reprezintă o soluţie excelentă pentru spaţiile mici sau înguste. Spre exemplu, modelul de birou Heide, alb, 115x55x76 cm, are un design simplu şi elegant şi o lăţime care îţi permite să-l integrezi armonios în orice cameră.

Pliabil

Când camera în care lucrezi de acasă este foarte mică sau vrei să transformi un spaţiu îngust, cea mai bună soluţie este oferită de mobilierul de birou pliabil. Atunci când te aşezi la lucru deschizi masa rabatabilă, iar în restul timpului câştigi acel spaţiu prin lipirea ei de perete. Este una dintre cele mai bune soluţii pentru birourile amenajate în bucătărie, hol, mansardă sau dormitor.

Importanţa scaunelor

Dacă biroul propriu-zis este important pentru a depozita toate obiectele de care ai nevoie în timpul programului de lucru, nu ignora elementul care îţi poate influența sănătatea şi starea de spirit. Atunci când petreci mai mult de cinci ore aşezat în fiecare zi trebuie să alegi un scaun ergonomic. Alege un model care favorizează o postură corectă pentru a nu aplica o presiune suplimentară asupra coloanei vertebrale.

Scaunele de birou pot fi potrivite pentru studiu, gaming sau lucru. Cu cât au mai multe opţiuni în privinţa ajustării înălţimii, cotierelor sau înclinaţiei spătarului, cu atât pot fi folosite de mai multe persoane din casă. Alege modelul de scaun adecvat pentru biroul pe care îl foloseşti, astfel încât poziţia genunchilor să fie una corectă şi să nu te accidentezi de fiecare dată când te aşezi sau ridici. Suporturile lombare integrate sunt de un real folos pentru transmiterea tensiunii către întreaga suprafaţă a coloanei. Pentru birourile mari, cu spaţii de depozitare alăturate, deplasarea este mult mai uşoară cu ajutorul roţilor.

Modul în care îţi amenajezi biroul de acasă influenţează calitatea muncii tale şi randamentul oferit. Foloseşte materiale de calitate şi creează un ambient care îţi face plăcere pentru a intra în atmosfera de lucru.

spot_imgspot_img